Afbeelding
Foto: PR

Boek&Film in Cultuurhuis Nieuwe Veste Hellevoetsluis

woensdag 24 januari 2018 13:30

Hellevoetsluis – Veel films zijn gebaseerd op een boek. Bekijk een boek eens van een andere kant en vergelijk het met de film. Welke vind je mooier?

Woensdagmiddag 24 januari wordt in de bibliotheek in Hellevoetsluis (Cultuurhuis Nieuwe Veste) de verfilming van het boek Een echte Vermeer van Jan van Mersbergen vertoond.

Een echte Vermeer is een Nederlands-Frans-Belgisch-Kroatisch-Luxemburgse biografische film uit 2016, geregisseerd door Rudolf van den Berg. De film is gebaseerd op het leven van Han van Meegeren. De film ging in première op het Nederlands Filmfestival.

In de vroege jaren twintig van de vorige eeuw schildert Han van Meegeren in de stijl van oude meesters, zoals Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Als Han halsoverkop verliefd wordt op de echtgenote van de belangrijkste kunstcriticus van het land, Meneer Bredius, zorgt dat voor slechte recensies over zijn werk. Han zweert revanche en probeert Bredius om de tuin te leiden met een perfecte Vermeer-vervalsing……

Plaatsen voor deze filmmiddag zijn te reserveren aan de balie in de Bibliotheek (Cultuurhuis Nieuwe Veste) of via www.leerenbeleef.nl. Bij reservering voor deze middag kun je een exemplaar van het verfilmde boek lenen in de Bibliotheek, zodat je boek en film met elkaar kunt vergelijken. De film begint om 13:30 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Bibliotheekvestiging Hellevoetsluis, Cultuurhuis Nieuwe Veste | woensdag 24 januari 13:30 uur | toegang €7,50 / Leden €5,-