Afbeelding
Foto: stock

KoffiePLUS in Brielle

woensdag 13 december 2017 14:00

Brielle – Ontmoet elkaar en laat u inspireren en informeren onder het genot van een kopje koffie; dat is de KoffiePLUS-ochtend van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

Op woensdagmiddag 13 december bent u van harte welkom bij de KoffiePLUS-middag in de Infirmerie in Brielle. Dan geeft Mar van der Veer de lezing "Maria in de kunst en de muziek".

"MAGNIFICAT!  Het lied van de veertienjarige Maria klonk door de eeuwen heen en werd een inspiratiebron voor velen. Componisten als Bach, Vivaldi en, meer hedendaags, Andrew Lloyd Webber schreven er indrukwekkende muziek bij.  De indrukwekkende cantate 147 van Bach is erop gebaseerd. Maarten Luther gebruikte het als leerboek voor een aankomende vorst. Mensen in verdrukking putten moed uit de betekenis dat vernederden een hoge plaats zullen ontvangen.

Mar van der Veer was docent muziek aan de CSG Prins Maurits en is momenteel in de masterfase van zijn theologische opleiding in Brussel. Hij neemt u mee vanaf het ontstaan van het lied tot aan de betekenis vandaag de dag.

Brielle, De Infirmerie | woensdag 13 december | aanvang 14:00 uur | toegang € 5,00 / Leden € 3,00