Afbeelding
Foto: PR

Lezing gravures

zaterdag 14 oktober 2017 13:30

Spijkenisse - Hoe zagen Spijkenisse en de dorpen in de omgeving er twee eeuwen geleden uit? Waar hielden inwoners zich dagelijks mee bezig? Wie geïnteresseerd is in het antwoord op deze vragen kan terecht bij de reisbeschrijvingen van stad- en dorpbeschrijver Lieve van Ollefen. Van 1793 tot 1801 werkte hij aan een reeks beschrijvingen van steden en dorpen in Zuid-Holland en Noord-Holland. De ligging van een plaats, bijzondere gebouwen, de bezigheden van de bewoners en de ontstaansgeschiedenis: het komt allemaal aan de orde.

Voorafgaand aan de beschrijvingen zijn schitterende, ovale gravures te vinden. Hoe kwamen deze tekeningen tot stand en wat is erop te zien? Hoe kunnen we de beschrijvingen met onze kennis van nu verder aanvullen? Wie was Lieve van Ollefen eigenlijk?

Duik op zaterdag 14 oktober tussen 13.30 en 15.30 uur in de Boekenberg onder leiding van Sander Wassing in de lokale geschiedenis. Deelname kost € 5,00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de servicebalie en via www.deboekenberg.nl