<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758890&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
  • Alles
  • (6)
    Actueel
  • (78)
    Evenement

Big Band Festival met jazz-zangeres Fay Claassen

zaterdag 16 september 13:00 uur

Op zaterdag 16 september treedt de beroemde jazz-zangeres Fay Claassen als soliste op tijdens het slotconcert van het Jumbo Big Band Festival, met de uit België afkomstige Jazzisfaction Big Band die twee jaar geleden in Brielle de Jerry van Rooyen Prijs in de wacht sleepte. De opvolgster van Rita Reys wordt zij wel genoemd.

Fay Claassen is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstande jazz-zangeressen. Zij heeft een uitgebreid repertoire dat deels bestaat uit bewerkingen van popsongs van onder andere Paul McCartney (BlackBird) en Sting (Fragile). Ook heeft zij Nederlandstalige nummers van Doemaar (Is dit alles) en Herman van Veen (Opzij) bewerkt en met groot succes.

Het festival begint om 13.00 uur met een jazz-concours waarin vier big bands meedingen naar de inmiddels beroemde Jerry van Rooyen Big Band Prijs.

De jury, die dit jaar bestaat uit Fay Claassen, Jos Moons en Krijn van Driel, zal om 19.30 uur het winnende orkest bekend maken.

Het avondprogramma bestaat uit het slotconcert van Fay Claassen in een speciaal voor deze avond samengesteld programma samen met de Jazzisfaction Big Band. Dit uitstekende orkest brengt mooie, sfeervolle big-band-muziek en heeft opgetreden met tal van internationale gerenommeerde solisten.

In het voorprogramma, dat om 19.30 uur begint, kunt u luisteren naar Codarts Fusion Band, gevormd door muziekstudenten afkomstig van de Havo/vwo voor Muziek en Dans (onderdeel Codarts) in Rotterdam.

Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Brielle.

U kunt meer informatie vinden op de website van de stichting www.kunstencultuurbrielle.nl en de Facebookpagina Jumbo Big Band Festival Brielle.Foto: PR

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758891&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12758894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>