• Alles

Onno Blom bezoekt de Boekenberg!

zondag 17 november 14:00 uur

Foto: Stephan Vanfleteren

Spijkenisse - Op zondag 17 november om 14.00 uur vertelt Onno Blom over de speciale uitgave 'Winterbloei' die hij heeft samengesteld, een bloemlezing die de liefde van Jan Wolkers voor de natuur weerspiegelt en de bezorgdheid over de teloorgang ervan. Het boek staat centraal tijdens de campagne Nederland Leest. Bibliotheekleden kunnen deze hele maand een gratis exemplaar van het geschenkboek ophalen in de Boekenberg (op=op).

Over de middag

Blom is een echte Wolkers kenner. Hij werkte meer dan tien jaar aan Wolkers' biografie 'Het litteken van de dood'. Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.

Bijzonder is Wolkers' relatie met de natuur. Dit was zijn belangrijkste inspiratiebron. In de natuur kon hij zijn angsten bezweren en scheppen door die te tekenen, schilderen en vast te leggen in wat hij schreef. Ook liet Wolkers zich geregeld inspireren door meesterschilder Rembrandt van Rijn. Ook dit zal ter sprake komen! Blom is namelijk Rembrandt-biograaf. Hij bracht dit jaar het boek 'De jonge Rembrandt' uit waarin hij onderzoekt hoe de schilder zo bekend kon worden.

Presentator en interviewer Jan Hoogendoorn gaat deze middag met Blom in gesprek. Aan de tafel van Boekhandel Hoofdstuk Een uit Brielle kun je het werk van beide auteurs kopen en laten signeren. Uiteraard ontvangen de bezoekers ook een exemplaar van 'Winterbloei'.

Onno Blom

Onno Blom (1969) studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als literair redacteur bij dagblad Trouw en korte tijd als hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en adjunct-directeur van De Bezige Bij, is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus. Hij maakte voor Teleac een aantal radioprogramma's en treedt op als interviewer en presentator bij literaire bijeenkomsten in het land.

Word gratis lid van de bibliotheek

Ben je geen lid van de bibliotheek maar wil je het geschenkboek wel graag lezen? Kom dan langs voor een gratis ledenpas. Hiermee ontvang je het gratis geschenkboek én profiteer je van vele andere voordelen zoals korting op diverse activiteiten.

Voor bibliotheekleden kost een kaartje € 2,50. Niet-leden betalen € 5,- entree. Entreekaarten zijn verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl


deel deze activiteit