Twan van der Drift gaf in Gieten zijn visitekaartje af. Foto: (PR)
Twan van der Drift gaf in Gieten zijn visitekaartje af. Foto: (PR) Foto:

Twan van der Drift in selectie Nederland voor wereldbeker Bern

Wateringen - De selecties voor de wereldbeker veldrijden in Bern zijn bekend. Bondscoach Gerben de Knegt neemt 29 renners/rensters mee naar Zwitserland. Wateringer Twan van der Drift maakt deel uit van de Nederlandse equipe bij de junioren. De wereldbeker vindt komende zondag plaats.

Het is voor het eerst dat de 15-jarige Van der Drift is geselecteerd voor een wereldbekerwedstrijd. Van der Drift reed afgelopen weekend zijn eerste Superprestige wedstrijd als Junior en heeft met dit optreden in Gieten en zijn achtergrond direct een startplek verworven voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.
Afgelopen zomer kroonde de renner van Westland Wil Vooruit zich in Apeldoorn tot Nederlands kampioen MTB bij de nieuwelingen.
Gerben de Knegt over zijn selectie: "In alle categorieën denk ik dat we mee kunnen doen voor het podium. Iedereen heeft bewezen dit aan te kunnen. We hebben een sterke en uitgebalanceerde selectie. Uiteraard is Mathieu van der Poel wederom favoriet. Hopelijk geeft zijn enkel deze week geen reactie, maar ik verwacht dat het wel goed komt na zijn wedstrijd afgelopen weekend. Bij de vrouwen springen vooral de resultaten van Marianne Vos en Annemarie Worst eruit de laatste weken. Goed om te zien dat ook Annemarie aantoont een grote wedstrijd te kunnen winnen."

Daarnaast kijkt de bondscoach uit om naar Zwitserland te gaan: "We zijn na heel wat jaren weer terug in Zwitserland. Ik verwacht veel publiek en een mooi parkoers."