Bluesicoon Oscar Benton in actie. Foto: (PR)
Bluesicoon Oscar Benton in actie. Foto: (PR) Foto:

Bluesicoon Oscar Benton
live in Museum RockArt

Hoek van Holland - Enige tijd geleden heeft bluesicoon Oscar Benton zijn complete archief overgedragen aan Museum RockArt. In Museum RockArt zijn inmiddels enkele vitrines gewijd aan de carrière van deze zanger. Vrijdagmiddag kwam Benton in hoogsteigen persoon de expositie bekijken.

Van dit bezoek waarbij Oscar tevens een live optreden verzorgde, zijn opnamen gemaakt voor een later te verschijnen documentaire over zijn leven.
Oscar Benton werd bij het optreden begeleid door Johnny Laporte (gitaar), Lut Luttik (bas) en Art Bausch (drums).
Hij zong een aantal nummers uit zijn imposante oeuvre, waaronder klassiekers als 'I Got My Mojo Working', 'I Feel So Good' en 'Bensonhurst Blues'. Die laatste song was in 1981 een nummer-1 hit in vele landen nadat het in de film 'Pour la peau d'un flic' met Alain Delon werd gebruikt.

Ware entertainer
Gedurende het optreden van ruim een half uur toonde Oscar Benton aan nog steeds over een geweldige stem te beschikken en wist hij het ruim aanwezige publiek te boeien als een ware entertainer. Na afloop was er volop gelegenheid om zijn begin dit jaar verschenen album 'I Am Back'te laten signeren en met Oscar op de foto te gaan.