Geen raadsonderzoek naar asbestbrand

Naaldwijk - Een meerderheid van de gemeenteraad wil geen raadsonderzoek naar de asbestbrand in Wateringen. Een motie van LPF Westland en Westland Verstandig werd in de raadsvergadering van dinsdag 16 oktober verworpen (14 om 24 stemmen).

"We constateren dat er nog veel open eindjes zijn", sprak John Witkamp van LPF Westland. "De brand op zich was al vrij pittig en ook de nasleep daarna. We hebben gemerkt dat het maar voort blijft sudderen. Het is belangrijk dat er een keer een streep onder wordt gezet."
Burgemeester Van Ardenne gaf aan het jammer te vinden dat nu de indruk wordt gewekt alsof er helemaal geen onderzoek is gedaan. "Het werk is conform de wet en regelgeving uitgevoerd, hoewel sommige dingen in de uitvoering beter hadden gekund zoals de communicatie."
Volgens Van Ardenne hebben veel bewoners bij de afronding van de kwestie laten weten deze vervelende periode achter zich te willen laten. "Opnieuw een onderzoek doen zou alles weer oprakelen en onrust veroorzaken bij diegene die helemaal niet komen klagen", bepleitte ze. "En er zijn er natuurlijk wel, maar het gaat niet om een hele grote groep."