Helpende handen gevraagd

De Lier - Het Liers Sport Overleg (LSO) organiseert op 27 en 28 december de JeugdSportMarathon en bij de organisatie is nog hulp nodig. Alle basisscholen en basisschoolleerlingen (groep vijf tot en met groep acht) uitnodigen, de inschrijvingen verwerken, overleggen met de Vreeloohal, vragen beantwoorden. Op de dag zelf: alles klaarzetten, standen verwerken en de prijsuitreiking vormgeven. Organisatorische talenten kunnen zich aanmelden via vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl of tel. (0174) 630358.


Nationaal schoolontbijt

Wetland - Van 5 tot en met 9 november viert het Nationaal Schoolontbijt zijn 16e editie. Ook dit jaar gaan weer zo'n half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op bassischolen in het hele land en in stadhuizen met hun burgemeester. En leren ze met allerlei lesmateriaal meer over die gezonde start van de dag. Deze editie draagt het thema 'Een feestje voor iedereen!'. Op donderdag 8 november staat het burgemeestersontbijt in Westland gepland.


Renovatie provinciehuis

Regio - Provinciale Staten (PS) hebben ingestemd met het voorstel van Gedeputeerde Staten voor de renovatie en verduurzaming van het provinciehuis. Het provinciehuis bestaat uit verschillende bouwdelen. Het hoofdgebouw heeft sinds 2010 geen groot onderhoud meer gehad, en gaat nu gerenoveerd worden. "Met deze renovatie realiseren we ook onze ambitie om het provinciehuis energieneutraal te maken. We stimuleren anderen om hun gebouwen te verduurzamen en als provincie nemen we daarbij een voorbeeldrol", aldus gedeputeerde Jeannette Baljeu.


Nieuwe bestuursvoorzitter

Heenweg - De leden van de vereniging GemeenteBelang Westland hebben tijdens haar jaarlijkse ledenvergadering een aantal nieuwe bestuursleden gekozen en Edith Nunes Farinha Bessa-Pronk benoemd als nieuwe voorzitter van het bestuur. Edith Bessa volgt bij GemeenteBelang Pieter Hoogerbrugge op die de afgelopen zeven jaar het voorzitterschap van de vereniging bekleedde. Aansluitend aan de ledenvergadering vond de aftrap plaats van een nieuw initiatief van GBW: 'Babbelen bij een bakkie' (een reeks kernbezoeken).