Natura 2000 Beheerplannen

Monster - Op de Natura 2000-Beheerplannen Westduinpark & Wapendal en Solleveld & Kapittelduinen is beroep mogelijk tot en met 26 november. De provincie Zuid-Holland heeft, met medewerking van diverse overheden en maatschappelijke partijen, voor beide gebieden een beheerplan opgesteld voor de periode 2018-2023. In een beheerplan staat welke maatregelen er worden genomen om de bijzondere natuur te beschermen. Ook staat erin welke activiteiten er in en rond het gebied mogen plaatsvinden. De beheerplannen zijn te raadplegen op
www.zuid-holland.nl/terinzage.


Bieb in Debat

Naaldwijk - Taal speelt een belangrijke rol in de samenleving, taal verbindt, maar leidt ook vaak tot discussie en onbegrip. Debatteer mee over de verandering van taal. Van genderneutrale taal tot straattaal. Een avond vol aantrekkelijke sprekers, verrassende tussenmomenten en Bram van Reeuwijk als scherpe debatleider. Op woensdag 31 oktober is de Bieb in Debat in Bibliotheek Naaldwijk. Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur. Toegang is gratis.


Rolbus Westland

Westland - Sinds enkele maanden kunnen mensen met een lichamelijke beperking gebruik maken van de Rolbus, een bus met een speciale lift voor rolstoelen, elektrische stoelen en scootmobielen. Rolbus Westland rijdt op alle dagen van 9.00 tot 17.00 uur binnen het Westland. De werkwijze van Rolbus Westland is het zelfde als de Plusbus. Op deze bussen rijden uitsluitend vrijwilligers als chauffeur. Aanmelden kan via rolbus@vitiswelzijn.nl of via tel. (0174) 820255 (op werkdagen tussen 9.00 tot 12.00 uur).


Gezocht: Oud-leden

De Lier - Koor Les Sirènes bestaat in 2019 vijftig jaar. Op vrijdag 8 november 2019 is er in de RK-Kerk in De Lier een groots jublileumconcert. De organisatie is op zoek naar oud-leden. Er wordt een speciaal eindlied (mix van oude nummers) samengesteld om met elkaar te zingen. Info: info@lessirenes.nl


Tolk Tigrinya gevraagd

Westland - Stichting VIEP (Voor Iedereen Een Plek) zoekt een vrijwillige tolk die redelijk goed Nederlands spreekt en daarnaast Tigrinya. De stichting organiseert trajecten van vijf bijeenkomsten in Naaldwijk. Doel is om statushouders (meer) te betrekken bij de Westlandse samenleving. Er worden verschillende thema's behandeld zoals normen en waarden in Nederland. Als tolk vertaal je wat er tijdens deze bijeenkomsten verteld wordt. Tijden: meestal op de vrijdagochtend. Aanmelden of vragen via tel. (0174) 630358.