Celstraf geëist na dodelijk ongeluk met 16-jarige

Westland - Dertig maanden cel en een rijontzegging van vijf jaar. Dat eiste het Openbaar Ministerie vrijdag tegen en 27-jarige man uit 's-Gravenzande. De verdachte botste op 21 augustus 2017 met zijn bus op een tegemoetkomende vrachtauto. Zijn 16-jarige bijrijder kwam om het leven.

Vaststaat dat verdachte die dag onder werktijd flink had gedronken. Toen in het ziekenhuis zijn bloed werd afgenomen (het was toen al twee uur na het ongeluk) had dat nog een promillage van 1,9 wat bijna vier keer zo veel is als de toegestane 0,5. "Verdachte heeft het die dag heel bont gemaakt', stelde de officier van justitie tijdens de zitting in de rechtbank. 'Op een gewone werkdag, terwijl hij met zijn collega op pad was, is hij naar de winkel gegaan om een fles vieux te kopen. Die is zo goed als leeg teruggevonden in de bus."
De verdachte heeft ook te hard gereden. Het NFI geeft aan dat de snelheid ergens tussen de 77 en 120 kilometer per uur heeft gelegen. Op een weg waar 60 kilometer per uur is toegestaan. Op vrijdag 2 november doet de rechtbank van Den Haag uitspraak in deze zaak.