Motie lintjesregen

Naaldwijk - Een motie van GemeenteBelang Westland, CDA en Westland Verstandig om terug te gaan naar de oorspronkelijke manier van uitreiken van Koninklijke onderscheidingen tijdens de jaarlijkse lintjesregen is unaniem aangenomen.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond 16 oktober stelde GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer tevens voor om dat in carrouselvorm te doen, elke keer in een andere kern. "Als het maar waardig en netjes gebeurt", benadrukte hij. Ook pleitte hij voor een rechtstreekse uitzending via de WOS. Burgemeester Van Ardenne vond het wel een goed idee om de uitzending wat breder te gaan oppakken. Over de locatie zei ze: "Daar gaat de raad niet over." Ze vindt dat de volgende burgemeester daar een mening over zou moeten hebben. "Ik ga hem niet voor de voeten lopen. En ik zou het verstandig vinden als u dat ook niet doet", gaf ze de raad mee. De burgemeester stelde voor om de motie aan te houden. Desalniettemin werd de motie in stemming gebracht.
De afgelopen editie vond plaats in het gemeentehuis. Vanwege de beperkte ruimte er konden slechts vier gasten per decorandus aanwezig zijn. Vooral dit stuitte de motie-indieners tegen de borst.