Ben van den Berg (39) en René Solleveld (32) vlak voor hun vertrek. Foto: (PR)
Ben van den Berg (39) en René Solleveld (32) vlak voor hun vertrek. Foto: (PR) Foto:

Met oude Volkswagen Passat naar Gambia

De Lier - Lierenaren Ben van den Berg (39) en René Solleveld (32) zijn zaterdag een bijzondere uitdaging aangegaan. In drie weken brengen zij een 18 jaar oude Volkswagen Passat naar Gambia, alwaar deze wordt geveild voor een goed doel.

Het Liers duo trotseert diverse Europese en Afrikaanse landen en doorkruist de Sahara woestijn. "We kunnen niet voorspellen wat we daar gaan meemaken. Het wordt vast een groot avontuur", glinsteren de neven. Ze kijken uit naar het zand, de waarschijnlijk primitieve omstandigheden en de verschillende culturen. De rit wordt georganiseerd door Amsterdam Dakar Challenge.
De Passat, gesponsord door Garage De Dijk in Maasdijk, kreeg een behoorlijke metamorfose. Inmiddels kan het barrel ook als slaapplaats dienen.
Het Lierse duo besloot aan hun uitdagende trip een sponsoractie te verbinden: Stichting Kinderen van Lamin, dat kansarme kinderen steunt in Lamin Village (en omgeving) in Gambia, in de vorm van tijdelijke financiële ondersteuning, huisvesting en advies voor onderwijs, landbouw en gezondheidszorg. De mannen zijn te volgen op Facebook: De Neven Dakar. In totaal rijden 21 barrels de rit van Amsterdam Dakar Challenge, waaronder een tweede Westlands duo: Lenny Dijkshoorn en Agnes van den Berg. Ook zij werken aan het goede doel in Lamin. Op 11 november vliegen de avonturiers, ná de veiling, weer terug naar Nederland.