Kwintsheul verkeert zaterdag 27 oktober in Halloween-sferen. Tekst: (Joke Wageveld, Tekstbureau Westland). Foto: (PR)
Kwintsheul verkeert zaterdag 27 oktober in Halloween-sferen. Tekst: (Joke Wageveld, Tekstbureau Westland). Foto: (PR) Foto:

Kwintsheul omgetoverd in Heul'O'Ween

Kwintsheul - Heerlijk griezelen, bibberen, verkleden, snoepjes vragen en elkaar in het donker aan het schrikken maken. In Kwintsheul weten ze daar wel raad mee. Op zaterdag 27 oktober zal het anders zo rustige dorpje onherkenbaar veranderd zijn in een heus griezeldorp. De inwoners maken zich op voor Heul'O'ween. Ouders en kinderen kijken reikhalzend uit naar dit jaarlijkse Halloweenfeest.

Halloween, het van oorsprong Keltische feest waarbij het einde van de zomer en het oogstseizoen gevierd werd, is door Ierse en Schotse migranten ooit meegenomen naar Noord Amerika. Daar wordt nog steeds ieder jaar uitbundig Halloween gevierd. Dit griezelige feest is echter via spook- en geestliefhebbers weer overgewaaid naar Europa. Ook het Westland maakt zich op om er een avondje bibberen van te maken. In Kwintsheul wordt er al wekenlang naartoe gewerkt om voor kinderen vanaf vier jaar een supergriezelparty te organiseren.
Chantal Gronsveld en haar buurtgenoten Emiel en Joyce hebben veel voorpret. Zij coördineren de voorbereiding en het goede verloop van een spannende speurtocht waar negen straten bezocht moeten worden om letters te verzamelen waar de spoken naar op zoek zijn. In die straten zijn leuke thema's verwerkt bij deelnemende bewoners. Thema's als 'Pirates of Rue de la TocToc' (Hoenderparklaan), 'The horror wedding', 'Scary music' en nog veel meer zijn op de spannende griezelplekken uitgewerkt.
"Er zijn negen locaties die iets groots organiseren", vertelt Chantal. "Maar dat is niet alles, want er doen veel meer bewoners mee met het versieren van hun huis, zodat de sfeer optimaal is. Kinderen mogen aanbellen voor snoepjes. Alle bewoners krijgen een flyer die voor het raam geplaatst kan worden. Wil je niet dat er aangebeld wordt, dan plaatst men de achterkant van de flyer 'Het snoep is op!'. Waar wel aangebeld mag worden zal de voorkant van de flyer te zien zijn."
Emiel houdt zich bezig met de Facebookpagina en de lancering van een heuse trailer. "Op de Facebookpagina wordt iedere keer een nieuw raadselachtig thema toegelicht van één van de 'grote' deelnemers', vertelt Emiel. Bij Joyce thuis wordt hard gewerkt om de gevel van de schuur te veranderen in een enorm piratenschip. "Iedereen maakt er enorm veel werk van en het feest wordt dan ook ieder jaar weer drukker bezocht. We hopen dat ook nu weer veel Heulenaren meedoen, snoepjes geven en dat iedereen een leuke avond heeft!"
De Heul'O'Weenparty is van 19.00 uur tot 21.30 uur. Kinderen mogen verkleed en geschminkt komen. Natuurlijk zorgen de ouders voor een tasje waarin de griezelsnoepjes verzameld mogen worden. Het formulier voor de Heul'O'Ween letterjacht is bij één van de griezelhuizen af te halen aan de Hoenderparklaan, Gele Kwikstaart, Raaphorst, Lindehove, Leeuwerik, Plein 1957, Kievit, Berkehove of Kerkstraat.