Cultuurwethouder Piet Vreugdenhil onthulde de nieuwe naam. 
Foto: (PR)
Cultuurwethouder Piet Vreugdenhil onthulde de nieuwe naam. Foto: (PR) Foto:

Nieuwe naam voor historische werkgroep

Naaldwijk - Na 45 jaar heeft de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul een nieuwe naam gekregen. Tijdens de Historische Informatiemarkt Westland op zaterdag 13 oktober onthulde cultuurwethouder Piet Vreugdenhil de nieuwe naam: Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul.

"In de jaren zeventig werden overal in de streek werkgroepen opgericht om historisch onderzoek te doen', verklaart voorzitter Chris Batist. "Dat doen we nog steeds, maar er is veel meer bijgekomen. Denk alleen maar aan het digitaliseren van alle foto's die we hebben en krijgen. En we zijn al ruim dertig jaar een vereniging, dat wilden we ook meer bekendmaken."

Naamswijziging
Wethouder Vreugdenhil onthulde de nieuwe naam die verscholen zat achter de Wateringse gemeentevlag. Hij vond de naamswijziging een goede keuze: "In Westland zijn wij heel bevoorrecht met zo veel clubs die zich bezighouden met het bewaren van de lokale geschiedenis, maar ook met het vertellen van mooie verhalen uit het verleden. Ik hoop dat er ook Westlandse jongeren zich aan willen sluiten bij een van deze organisaties. Geschiedenis is namelijk een prachtige hobby. Ik wens de jarige vereniging uit Wateringen en Kwintsheul nog veel mooie historische jaren toe."