De jubileumvoorstelling van 'Soldaat van Oranje' bracht verschillende generaties samen. Foto: (PR)
De jubileumvoorstelling van 'Soldaat van Oranje' bracht verschillende generaties samen. Foto: (PR) Foto:

Oud en jong bezoeken musical 'Soldaat van Oranje'

Westland - Stichting Vier het Leven bezocht woensdag 10 oktober met vijfhonderd gasten en vrijwilligers de musical 'Soldaat van Oranje'. De rest van de zaal was gevuld met middelbare scholieren. Ook senioren uit het Westland genoten van de speciale jubileumvoorstelling; exact acht jaar geleden werd de allereerste try-out gespeeld.

Het idee ontstond om voorafgaand aan de voorstelling oud en jong met elkaar in contact te brengen om zo nog dieper in te gaan op het thema van de musical. Vier het Leven gasten mevrouw Verweij-Bol en mevrouw Le Burer bezochten beiden een school waarvan de leerlingen naar de voorstelling zouden gaan zijn en vertelden daar over hun leven in de Tweede Wereldoorlog.

Maar ook in de pauze van de voorstelling zochten de jongeren de gasten van Vier het Leven op omdat zij benieuwd waren naar hun persoonlijke verhalen. Een mooie middag waarin de interactie tussen jong en oud centraal stond en thema's als opofferingsgezindheid, eergevoel, trouw en loyaliteit op een prachtige manier belicht werden.

Stichting Vier het Leven
Het hele jaar door organiseert Stichting Vier het Leven activiteiten voor mensen op leeftijd die nog graag uitgaan maar dit zelf niet meer kunnen organiseren, of niet graag alleen op stap gaan. De kracht van de stichting zit in de persoonlijke aandacht en het wegnemen van drempels. De ouderen kunnen een keuze maken uit een ruim aanbod van activiteiten in hun eigen regio. Zij worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met leeftijdsgenoten gaan zij gezellig naar een bioscoop, een theater of een museum. Aan een voor Vier het Leven gereserveerde tafel genieten zij van een kopje koffie of thee vooraf en een drankje tussendoor. Na afloop worden de gasten weer veilig thuisgebracht.