Stichting On Wheels wil graag dat kinderen én volwassenen met een ernstige lichamelijke beperking ook op vakantie kunnen. Foto: (PR)
Stichting On Wheels wil graag dat kinderen én volwassenen met een ernstige lichamelijke beperking ook op vakantie kunnen. Foto: (PR) Foto:

Open Dag bij Stichting on Wheels in Maasdijk

Maasdijk - Op zaterdag 27 oktober houdt Stichting on Wheels haar jaarlijkse Open Dag. Geïnteresseerden kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur de aangepaste campers komen bekijken. Het pand van Stichting on Wheels bevindt zich aan De Vierde Hoeve 51 in Maasdijk.

Stichting on Wheels zet zich sinds 1997 in voor kinderen, volwassenen en ouderen met een (ernstige) beperking, zoals de ziekte van Duchenne. De organisatie biedt deze kinderen en hun ouders, maar ook volwassenen of ouderen het ongebonden vakantiegevoel of een onbezorgd dagje uit. Dat wordt mogelijk gemaakt door het verhuren van aangepaste vervoer- en kampeermiddelen, chalets en de organisatie van leuke activiteiten.
Tijdens de Open Dag staan de aangepaste campers uitgestald om te bekijken. Alle campers zijn volledig aangepast en geschikt voor elektrische en handbewogen rolstoelen. Ook beschikken ze over een plateaulift om in de camper te komen en een tillift aan het plafond voor de transfer naar bijvoorbeeld het hoog-laagbed. De rolstoel kan naast de bestuurder plaatsnemen in de camper. De campers beschikken niet over een douche of toilet, wel is het mogelijk om een chemisch toilet mee te krijgen. De campers zijn geschikt voor maximaal vier personen (incl. rolstoeler). Behalve de nieuwste camper, deze is geschikt voor maximaal drie personen (incl. rolstoeler). Bekijk voor meer informatie de wesite: www.stichtingonwheels.nl.