De studenten gaven na afloop aan enthousiast te zijn over het kijkje in de keuken van de tuinbouw. Foto: (PR)
De studenten gaven na afloop aan enthousiast te zijn over het kijkje in de keuken van de tuinbouw. Foto: (PR) Foto:

Studenten maken per solex kennis met tuinbouw

Westland - Een groep studenten heeft op de solex kennisgemaakt met de tuinbouw. Ze maakten tomatensoep en bruschetta bij Tomatoworld in Honselersdijk en deden The Pepper Challenge bij Westlandpeppers in De Lier. De Solex Groente Tour was georganiseerd door Greenport West-Holland in het kader van Dutch Agri Food Week.

Greenport West-Holland is de regionale netwerkorganisatie van overheid, bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en kennisinstellingen. Samen werken zij aan een vitale en duurzame toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. De Greenport is één van de founding partners van Dutch Agri Food Week, die dit jaar voor de vierde keer plaatsvond (5-16 oktober): boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers lieten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel.

Ter gelegenheid van Dutch Agri Food Week organiseerde de Greenport de Solex Groente Tour voor studenten. De deelnemers waren afkomstig van verschillende studies, zoals Nederlands recht, Aeronautical Engineering, Geneeskunde en Voeding en Diëtetiek. Doel was de studenten te informeren over de Nederlandse tuinbouw én via de studenten hun netwerk te bereiken.