De huurwoning aan de Piet Heinstraat. Foto: (Fred van der Ende)
De huurwoning aan de Piet Heinstraat. Foto: (Fred van der Ende) Foto:

Uithuiszetting houdt gemoederen Ter Heijde bezig

Ter Heijde - In een laatste wanhoopspoging richtte de 52-jarige Elso Reedijk uit Ter Heijde zich dinsdag 9 oktober tijdens een kort geding tot de rechter om een huisuitzetting vanwege de vondst van drugs te voorkomen. Maar de rechtbank besliste in het voordeel van woningcorporatie Arcade. Een dag later volgde al de ontruiming van de huurwoning aan de Piet Heinstraat.

Reedijk was zo van overstuur van de rechterlijke uitspraak dat hij dinsdagavond zijn woning kort en klein sloeg. Voor de man, die ruim 25 jaar in het huurhuis woonde, heeft de woning grote emotionele waarde.
De politie hield Reedijk aan voor vernieling. Drie dagen nadat hij werd opgepakt stond Reedijk weer op vrije voeten. Zaterdagavond werd hij door een arrestatieteam opnieuw aangehouden. Volgens een woordvoerder van de politie werd hij opgepakt vanwege een 'dreigende situatie'.
Op 2 november 2017 deed zich in de Piet Heinstraat een incident voor. Daarbij hoorden diverse getuigen een knal, maar de politie trof ter plaatse geen technische sporen aan die er op wezen dat er daadwerkelijk geschoten zou zijn. Wel werd in de woning van Reedijk 3,6 kilo cannabis aangetroffen.