Meteoroloog Reinier van den Berg ging tijdens het 'Bedrijventerreinen Event' in op de toekomst van duurzame energie. Foto: (PR/G.J. Vlekke)
Meteoroloog Reinier van den Berg ging tijdens het 'Bedrijventerreinen Event' in op de toekomst van duurzame energie. Foto: (PR/G.J. Vlekke) Foto:

In actie voor verduurzaming bedrijventerreinen

Westland - Ondernemers in Westland en Delfland komen in actie om twintig bedrijventerreinen te verduurzamen.

Aan ondernemerstafels, die de komende maanden door VNO-NCW Westland-Delfland en de gemeente Westland worden georganiseerd, zullen zij gezamenlijk plannen maken voor de transitie naar duurzame energiebronnen en circulaire producten en processen. Deze plannen worden belangrijke bouwstenen voor het Westlandse Energieakkoord dat in februari 2019 gesloten zal worden.
Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, organiseerde VNO-NCW Westland-Delfland en de gemeente Westland de kick-off bijeenkomst voor de ondernemerstafels in het World Horti Centrum in Naaldwijk. De duurzaamheidsambities van de Nederlandse overheid zijn helder: tot 2030 49 procent minder CO2-uitstoot. In 2050 moet dat zelfs 80 tot 95 procent zijn. "Als we deze doelstelling willen behalen, moeten we nu al acties in gang zetten', aldus VNO-NCW Westland-Delfland voorzitter Pieter Eenhoorn. Wethouder Karin Zwinkels van Economische Zaken benadrukte tijdens de bijeenkomst dat juist in Westland grote kansen zijn duurzamer te opereren, met name door de beschikbare warmte in de bodem. Ook voor andere warmtebronnen, zoals zonnepanelen op de daken van de bedrijventerreinen, liggen grote kansen. "De gemeente Westland kan de transitie aanjagen en faciliteren."