Geïmproviseerde slaapplekken in bedrijfshal

Poeldijk - 'Arbeidsmigranten slapen op pallets' kopte de website Westlanders.nu afgelopen weekend. In het bericht met behorend filmpje werd de problematiek van huisvesting van arbeidsmigranten aan de kaak gesteld.

In de opname is een bedrijfshal van Axidus Uitzendburo te zien, waar voor Oost-Europese werknemers geïmproviseerde slaapplaatsen zijn gecreëerd. Het zorgde voor ophef op social media.
Axidus-directeur Ron van Loenen zegt het volgende hierover in een reactie: "Zoals iedereen weet is het in Nederland momenteel een probleem om onze flexwerkers te huisvesten. Om dat probleem tegen te gaan werken wij samen met organisaties zoals Campanile hotels en van der Valk hotels. Als wij geen plek hebben dan huren wij kamers voor onze flexwerkers bij deze organisaties. Aangezien plots deze hotels vol zaten hebben wij in samenspraak met de flexwerkers gekozen voor deze oplossing. Deze oplossing was van tijdelijke aard. Als compensatie heeft Axidus de flexwerkers een vergoeding gegeven tevens hebben we de flexwerkers voorzien van maaltijden ook hebben wij het vervoer van de heen en terugreis naar het moederland vergoed. Men moet weten dat dit een eenmalige actie was en dit nooit is voorgekomen. Op dat tijdstip vonden wij als organisatie in samenwerking met de flexwerkers dit de beste oplossing. Axidus zorgt goed voor haar flexwerkers en vindt het jammer dat het via dit bericht in een slecht daglicht is gebracht."