Operatie Steenbreek komt naar Naaldwijk

Naaldwijk - Operatie Steenbreek komt op woensdag 17 oktober naar Naaldwijk. Tijdens deze actie zijn inwoners van 13.00 tot 16.00 uur welkom bij een kraam bij de parkeerplaats van Prinsenbos (Grote Achterweg 15a) om tuintegels in te ruilen voor gratis planten en bollen.

De planten zijn vaste, biologisch gekweekte planten, die elk jaar terugkomen en zijn opgekweekt zonder gebruik van beschermings- of bestrijdingsmiddelen. Een hovenier is aanwezig om tuinvragen te beantwoorden. Ruilregels : tot 20 tegels 1 plant per tegel, 20 t/m 50 1 plant per 2 tegels, en zo verder.
'Operatie Steenbreek' wil inwoners enthousiasmeren om hun tuin of bedrijfsomgeving te vergroenen. Zij brengt met deze campagne ook de negatieve gevolgen van verstening onder de aandacht; door veelvuldig gebruik van tegels kan het regenwater moeilijk weg, is er meer wateroverlast en warmt de omgeving op. Meer planten in de tuin betekent ook een betere bescherming van de biodiversiteit en meer afwisseling in het straatbeeld, minder wateroverlast en minder opwarming van stedelijke gebieden.