Buurtbemiddeling Westland

Monster - Iedereen heeft liever een goede buur dan een verre vriend. Toch komt het in elke woonwijk wel eens voor: burenruzie.

Of het nu gaat om geluidsoverlast, overlast van huisdieren, hangjongeren, pesterijen, een overhangende tak of schutting. Kleine irritaties kunnen uitgroeien tot grote conflicten. Buren worden vreemden, of erger nog, vijanden. Buurtbemiddeling Westland helpt om het niet zover te laten komen.
Buurtbemiddeling Westland biedt een helpende hand bij conflicten tussen buren. Bij buurtbemiddeling helpen onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers buren weer met elkaar in gesprek te komen. En goede afspraken te maken.

Hoe werkt het?
Buren kunnen zelf contact opnemen met Buurtbemiddeling Westland of er vindt een doorverwijzing plaats via bijvoorbeeld een sociaal makelaar, welzijnsadviseur, huisarts of woningcorporatie. Buurtbemiddeling gaat stap voor stap en alle informatie blijft vertrouwelijk. Soms blijken één of twee stappen al voldoende te zijn om een oplossing te vinden.
Buurtbemiddeling is niet inzetbaar bij: zware geweldpleging, verslavingsproblematiek, problemen binnen een familie, psychiatrische problemen of een juridische procedure. Buurtbemiddeling is ook niet inzetbaar bij grote conflicten tussen meerdere buurtgroepen of bij langer lopende of complexe conflicten.
De vrijwilliger buurtbemiddelaars zijn betrokken, bieden een luisterend oor en hebben een positieve houding. Zijn krijgen een professionele training om dit werk onder de knie te krijgen. Zij weken in de praktijk altijd in tweetallen en worden ondersteund door en coördinator. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de coördinator Buurtbemiddeling Westland, buurtbemiddeling@vitiswelzijn.nl of tel. (0174) 630358. Bekijk ook www.buurtbemiddelingwestland.nl


Themadag
Nul-op-de-meter wonen

Zaterdag 20 oktober staat de WoonWijzerWinkel in het teken van Nul-op-de-meter wonen. Tijd: van 9.00 tot 13.00 uur. De WoonWijzerWinkel is het officiële energieloket van de gemeente. De WoonWijzerWinkel is onafhankelijk, waardoor men kan vertrouwen op betrouwbaar advies. Voor meer informatie en/of inschrijven: woonwijzerwinkel.nl/themadagen.