Gemeente verstrekt ouderen 'Blijverslening'

De gemeente Westland stelt oudere woningeigenaren die langer zelfstandig willen blijven wonen middels de Blijverslening in staat dat te doen.

De Blijverslening is een hypothecaire lening (looptijd: 20 jaar) die de gemeente verstrekt om koopwoningen levensloopbestendig te maken. Denk bijvoorbeeld aan een verandering van de badkamer of het weghalen van drempels. De lening is er voor mensen die hun woning geschikt willen maken vanwege hun leeftijd. Of bijvoorbeeld voor ouders met een inwonend kind met een beperking.
Hoe werkt het? Een aanvraag wordt beoordeeld door de gemeente. Wie voldoet aan de voorwaarden ontvangt een brief waarin het bedrag van de blijverslening is opgenomen. Ook ontvangt men een formulier. Hiermee kan de lening definitief aangevraagd worden bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). De SVn toetst of de aanvrager daadwerkelijk in aanmerking komt voor de lening. Hierbij wordt er hypotheek gevestigd op de woning en moet men naar de notaris. Voor meer informatie: WestlandWoontWijzer.nl