Inspiratie opdoen tijdens Open Huizen Dag

Westland - Op zaterdag 6 oktober is het Open Huizen Dag. Een landelijke dag waarop heel veel huizen letterlijk 'open' staan voor een bezichtiging.

Diverse huiseigenaren in de gemeente zetten tussen 11.00 en 15.00 uur de deuren open. Op woningsite funda staat welke huizen deelnemen. Iedereen is welkom om geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Een uitgelezen kans om meerdere woningen in korte tijd te bezoeken. Het voordeel ten opzichte van een reguliere bezichtiging is het laagdrempelige, ongedwongen karakter van de NVM Open Huizen Dag. Men hoeft er geen makelaar voor te bellen. De Open Huizen Dag is een initiatief van de NVM, de grootste Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. Landelijk doen er duizenden woningen mee. Van woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag is twaalf weken later gemiddeld 29 procent verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen, is gemiddeld 15 procent binnen die periode verkocht.
De deelnemende woningen zijn allemaal te herkennen aan de Open Huizen Dag-poster achter het raam. De eigenaren staan op zaterdag 6 oktober klaar om iedereen rond te leiden. Tevens liggen er uitgebreide informatiebrochures klaar.
Wie onderstaande tips ter harte neemt, haalt het beste uit deze dag.

Verkopers
* Zorg dat het huis opgeruimd en schoon is.
* Zorg voor voldoende licht in huis.
* Rond kleine klusjes, zoals de bekende plintjes, af.
* Breng huisdieren tijdelijk elders onder.
* Leer van de feedback van kopers.

Kopers
* Breng je financiële mogelijkheden in kaart.
* Oriënteer op www.funda.nl naar woningen die meedoen aan de Open Huizen Dag en in aanmerking komen qua prijs en locatie.
* Zet je woonwensen op een rij.
* Bezichtig niet teveel woningen op een dag.
* Stippel een handige route uit.
* Bekijk de buurt vóór de NVM Open Huizen Dag, bij voorkeur ook 's avonds.
* Vul een bezichtigingsverslag in zodat je je bevindingen nog eens terug kunt lezen.