De Westlanders van het Dutch Dyane Racing Team willen de 24-uurs race van Spa-Francorchamps opnieuw winnen. Foto: (PR)
De Westlanders van het Dutch Dyane Racing Team willen de 24-uurs race van Spa-Francorchamps opnieuw winnen. Foto: (PR) Foto:

Vriendenteam maakt kans
op titel tijdens 24 uurs race

Westland - Op 6 en 7 oktober gaat het Dutch Dyane Racing Team voor de derde keer op jacht naar de winst op het legendarische Spa-Francorchamps in België.

Het Westlandse vriendenteam racet al vier jaar met een Citroën Dyane uit 1979, die volledig is aangepast voor endurance racen van minimaal zes uur. Elke dinsdagavond wordt er ijverig gesleuteld aan de Dyane, op zoek naar manieren om de auto sneller te maken. Het legt de vrienden geen windeieren. In de vijfde race van de competitie kan het team tijdens de 24 uur van Spa kampioen worden.
Het Dutch Dyane Racing Team racet in een Europese competitie waarin er wordt geracet met 2CV's in allerlei soorten en maten. In de Classic klasse racen auto's die volledig standaard zijn, met slechts minimale aanpassingen enkel ten behoeve van de veiligheid, terwijl in de prototypeklasse racewagens rijden, gebouwd op een 2CV chassis maar wel inclusief spoilers en sterke motoren (BMW). Het Dutch Dyane Racing Team racet al jaren succesvol in de Classic klasse.

24 uur van Spa-Franchorchamps
In een seizoen met zes races is de 24 uur van Spa-Franchorchamps het absolute hoogtepunt. In 2016 en 2017 wist het Dutch Dyane Racing Team de race te winnen. Dit jaar hopen Martijn van der Goes, Erik van der Voort, Rob van der Voort, Erik Nederpel en Frank van Koppen op het circuit in België opnieuw champagne te kunnen spuiten.