Ook de bouwplaats van Weboma aan de Rijsenburgerweg in Poeldijk werd bezocht.  Foto: (PR)
Ook de bouwplaats van Weboma aan de Rijsenburgerweg in Poeldijk werd bezocht. Foto: (PR) Foto:

Westlandse basisscholieren ontdekken techniek

Poeldijk - Voor de 11e keer werd vrijdag de Dag van de Westlandse Techniek gehouden. Bijna 1.200 Westlandse basisschoolleerlingen uit groepen 7 of 8 gingen bij twee 'techniek' bedrijven in het Westland op bezoek, er deden 53 bedrijven mee aan de dag.

Twee keer een bezoek van een uur aan een bedrijf, dat was de opzet van de ochtend (9.00-10.00 en 10.30-11.30 uur).
De Dag van de Westlandse Techniek werd door WNTweb (voorheen SOB Westland) georganiseerd in samenwerking met ISW Hoge Woerd en de convenantpartners van ISW.
De leerlingen kregen allemaal een T-shirt met de opdruk 'Dag van de Westlandse Techniek 2018', de leerlingen waren op die manier tijdens de bezoeken goed herkenbaar in de bedrijven. De financiering van de shirts is mogelijk gemaakt door de convenantpartners metaal, instalelektro en bouwbreed die samenwerken met ISW.
Het doel van de dag: een interessante en leerzame ochtend voor de leerlingen organiseren, maar vooral ook de leerlingen een goed beeld geven over de mogelijkheden in de techniek en vooral hun toekomstmogelijkheden.
"De ervaring leert dat de leerlingen nog weinig beeld hebben van een toekomst in de techniek. Dat is ze uiteraard helemaal niet kwalijk te nemen, zeker tegenwoordig kom je niet zomaar in een bedrijf. De meeste bedrijven zijn uit het dorpsbeeld verdwenen en zijn voor de leerlingen ver weg op een bedrijventerrein gevestigd", aldus coördinator Paul Steyn.
"Er ligt voor alle betrokken partijen een groot belang om de techniek onder de aandacht te brengen, de vraag naar technische mensen is groter dan ooit. In allerlei sectoren en op verschillende niveaus zijn technische mensen hard nodig, nu en in de toekomst. De leerlingen hebben nu met eigen ogen kunnen zien dat een carrière in de techniek of technologie veel kansen biedt voor vakmensen in diverse functies."