Cliënten van Het Werkpalet gaan elke woensdag aan de slag in de tuin van De Kreek. Foto: (PR)
Cliënten van Het Werkpalet gaan elke woensdag aan de slag in de tuin van De Kreek. Foto: (PR) Foto:

Ipse de Bruggen aan de slag in de tuin van De Kreek

's-Gravenzande - Woensdag 26 september is het startsein gegeven voor een nieuwe samenwerking tussen Ipse de Bruggen, Het Werkpalet, en De Kreek van Pieter van Foreest. Vanaf heden gaan cliënten van Het Werkpalet elke woensdag aan de slag in de tuin van De Kreek.

Marjolein Voogt van Het Werkpalet: "Voor onze cliënten is het een mooie ontwikkeling om bij een verpleeghuis te gaan werken. De cliënten kunnen hier namelijk veel van leren. Ze gaan letterlijk buiten de deur van Het WerkPalet werken en dit vinden heel veel cliënten altijd een feestje. Ze zijn in een andere omgeving en ontmoeten nieuwe mensen. Voor onze cliënten heel veel voordelen."
Ook De Kreek is erg enthousiast over deze nieuwe samenwerking en hoopt hiermee ook bewoners enthousiast te krijgen om meer betrokken te zijn bij de tuin. Gerrit Vreugdenhil, vrijwilliger en penningmeester van Stichting Vrienden van De Kreek: "We zijn op bezoek geweest bij Het Werkpalet en hebben echt met bewondering staan kijken naar wat ze daar doen. Ik kijk er dan ook naar uit om aan de slag te gaan met deze gedreven groep."
Zowel Marjolein als het welzijnsteam van De Kreek en Gerrit zullen aanwezig zijn om de cliënten te begeleiden in hun werkzaamheden, zoals onkruid wieden, schoffelen en het terras aanvegen.