Spijkenisse heeft het lek nog niet boven

Den Bosch - Spijkenisse heeft zaterdag de tweede opeenvolgende nederlaag in de hoofdklasse A geleden tegen de jonkies van FC Den Bosch: 3-0 (1-0).

De gastheer hield in de openingsfase de bal in de eigen ploeg en bouwde het spel behoedzaam op. Spijkenisse kwam vooralsnog niet in het spel voor en keek achteloos en lijdzaam toe hoe gemakkelijk de Brabantse spelers elkaar vonden en massaal naar het Spijkenisser doel oprukten. Na vijf minuten werd het doel al gevonden. Ook in het vervolg van de eerste helft beperkte de inzet van de mannen van Wubben zich tot het tegenhouden van de bal. Tot vloeiende combinaties richting vijandelijk doel leidden die acties niet.

Terughoudend spel
In de tweede helft was het beeld hetzelfde. Een vlot combinerende thuisclub die behoedzaam de aanval zocht en een terughoudend Spijkenisse dat vooral probeerde verdere averij te voorkomen. Dat lukte echter niet. Zes minuten na rust werd het 2-0. In de 71e minuut viel de genadeklap toen Van de Sande het doel voor de tweede keer wist te vinden. Wederom ging de bal via zijn hoofd erin.