Sint Maarten

Ook dit jaar organiseert 'Stichting Oranjefeesten Heenvliet' weer de jaarlijkse Sint Maarten optocht en wel op 10 november.

De 'Sint Maarten optocht' is een schitterend feest van 'licht' waarbij iedereen 'jong en oud' welkom is. Loop je mee? Met een lampion, een kerstsnoer, reflecterende schoenzolen, alles mag, zolang het maar licht geeft! Samen maken jullie er een groots en sprookjesachtig lichtspektakel van.

De optocht vertrekt om 19.00 uur vanaf de 'Markt' in Heenvliet, onder leiding van de fanfare, verzamelen om 18.45 uur. Er wordt geprobeerd alle wijken aan te doen. Mensen die snoep of fruit willen uitdelen, wordt verzocht dit te doen langs de te lopen route.

Kledingbeurs

Op zaterdag 3 november is er weer een grote kledingbeurs van 09.00 - 14.00 uur aan de M.A. de Ruijterstraat 7 (centrum) bij Stichting De Nieuwe Brug. Er is prachtige (winter)kleding voor kinderen, dames en heren. Maar ook mooie schoenen, tassen etc. Alles ligt overzichtelijk uitgesorteerd. Alles is schoon en heel.

De opbrengst van deze kledingbeurs gaat naar de activiteiten die georganiseerd worden voor mensen met een verstandelijke beperking. Onder het genot van een kop koffie met iets lekkers kunt u komen kijken of er ook voor u wat bij is. Loop binnen en kijk of u iets kunt vinden.

Concert serenade

Op vrijdag 9 november vindt in de Onze Lieve Vrouwekerk te Geervliet onder de titel "ROUW/RAUW" een avondconcert plaats dat gegeven wordt door het vocaal ensemble Serenade onder leiding van Mariet Kaasschieter. Op het programma staan de Musicalische Exequien van Heinrich Schütz, en de Lamento d'Arianna en de Lamento della Ninfa van Claudio Monteverdi. Medewerking wordt verleend door Rien Donkersloot, klavecimbel, Marinka Visser, cello, en David van Ooijen, luit. In de stemmig verlichte kerk is het beluisteren van deze dramatische werken een indrukwekkende belevenis. Toegang, programmaboekje en consumpties zijn gratis. Uw gift (min. 5 euro) voor het onderhoud van de kerk is van harte welkom. Het concert begint om 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur is de kerk open. Koffie en thee staan dan klaar, met een traktatie erbij.

Pubquiz

Ook dit nieuwe seizoen gaat het dorpshuis van Abbenbroek weer verder met de pub-quizzen in samenwerking met de mensen van IQuizzen! De eerstkomende editie is 30 november. Opgeven kan per team van 3 tot 5 personen bij Wilma Schout (0181 663212). Kosten zijn € 6,00 p.p., te betalen op de avond zelf. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Zaal open om 19.30 uur, om 20.00 uur start de pubquiz!

Koersballers gezocht

De koersbalclub van wijkvereniging 'De Kreek' is naarstig op zoek naar nieuwe/extra leden.

De club wil elke woensdagochtend gezellig gaan koersballen. Alle benodigdheden zoals een tweetal matten en ballen zijn in het gebouw van de wijkvereniging aanwezig, het enige wat ontbreekt is een aantal gezellige koersballers!

Behalve dat de leden beweging en ontspanning hebbe,n is het ook mogelijk een lekker kopje koffie of iets fris te gebruiken aan de bar.

U kunt zich opgeven via 0181-772938 (wijkcentrum) en via secretariaat@wijkverenigingdekreek.nl

Repair Café

Donderdagmiddag 1 november is het Repair Café Spijkenisse geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur voor het gratis repareren van huishoudelijke apparaten, ook kunt u langs komen indien uw fiets kapot is of de verlichting het niet doet. U vindt het Repair Café Spijkenisse in het Wijkcentrum "De Hoek" aan de Zwanenhoek 86 A in Spijkenisse.

De reparaties worden gratis uitgevoerd, alleen de gebruikte materialen moet u betalen. Is de reparatie naar uw zin uitgevoerd, dan graag een donatie in het spaarvarken.

Koffie-ochtend

Zondag 4 november kunt u weer een lekker kopje koffie komen drinken bij SeniorenBelangNissewaard, in de recreatieruimte van Serviceflat Puttesteijn, Gorsstraat 5 Spijkenisse. De toegang bedraagt € 2,00. Die ochtend leest dhr. Tetteroo uit eigen werk.