Voetbal

Abbenbroek wint bij Melissant
Melissant – Abbenbroek heeft drie punten overgehouden aan het duel met Melissant, dat de koploper was tot zaterdag in de vierde klasse H. Het werd voor de ploeg van Jaco Verhoev 3-4 (0-2). Al voor de rust was Abbenbroek de betere ploeg. Het was Jordi de Looze die voor rust twee keer het net wist te vinden, waarvan één keer vanaf de penalty stip. Vervolgens bleek Nino Wielaard een plaaggeest. Hij bracht de stand op 1-2, maar Roy Verwijs zorgde voor een ruime 1-3 voorsprong. Daarna liep Abbenbroek uit naar 1-4 via Casey van Os, maar Nino Wielaard en Jacob van der Spaan deden toch nog iets terug namens de ploeg van Goeree Overflakkee. 'Het is mooi als je bij de koploper de punten kunt pakken. Het ging weer bijna mis vlak voor tijd. Nu hebben we deze wedstrijd wel over de streep kunnen trekken. Voor rust komen we terecht op 0-2. Op het laatste moment gaat het dan nog bijna mis, maar de gelijkmaker bleef gelukkig uit', meende Jaco Verhoev. Ook trainer Petri Hoofdman van Melissant vond de zege van Abbenbroek terecht. "Wij hadden een off-day. Ze maakten in de eerste helft het verschil hoor. Wij staan echter op een plek waar we nog niet over gedroomd hadden', aldus de trainer van Melissant.

Zwemmen

Gratis clinics waterpolo en/of wedstrijdzwemmen
Ben jij gek op zwemmen? Doe dan op donderdagmiddag 25 oktober, in de herfstvakantie, mee aan de gratis clinics waterpolo en/of wedstrijdzwemmen in het Rivièrabad in Spijkenisse. Trainers van zwemvereniging De Kempvis uit Spijkenisse laten je in een klein uur op een leuke en speelse manier kennismaken met hun sport.

De eerste clinic is een waterpolo-clinic. Deze is van 13.30 tot 14.30 uur. De tweede clinic is voor kinderen die willen kennismaken met wedstrijdzwemmen. Deze clinic is van 15.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Je betaalt wel entreegeld. Je bezoekt immers het zwembad en kunt voor of na de clinic gewoon elders in de baden zwemmen. Let op: je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Als je zin hebt, kóm je gewoon. Je kunt aan een van de clinics meedoen, maar ook aan beide. De clinics zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot ongeveer 14 jaar met minimaal zwemdiploma B.

Wil je meer weten over de clinics? Neem dan even contact op met Andries Molengraaf van De Kempvis via info@kempvis.nl. Je kunt ook bellen: 06-22684006.

Vechtsport

Sporter van het jaar
Vijay Nanhoe is op 13 oktober tot sporter van het jaar 2018 benoemd door boksschool John Schildkamp. Hij kreeg een wisselbeker genoemd naar Quentin L Dietz Tropy en een beker voor sporter van het jaar 2018.