Naast het fietspad langs de Oude Maas leest u ter hoogte van de Rokade het gedicht van Jan Campert. Foto: Foto-Ok.nl
Naast het fietspad langs de Oude Maas leest u ter hoogte van de Rokade het gedicht van Jan Campert. Foto: Foto-Ok.nl Foto: Foto: Foto-Ok.nl

Oud-burgemeester Salet onthult poëzietegel

Spijkenisse – Bij de Rokade aan de Hogerlandsedijk onthulde wethouder Soeterboek vrijdag samen met voormalig burgemeester Mirjam Salet een poëzietegel.

Salet, die een groot poëzie liefhebster is, had bij haar afscheid als burgemeester de wens geuit om ergens in Nissewaard zichtbare poëzie achter te laten; wie dat wilde kon daar een bijdrage voor doneren.

Jan Campert
Mevrouw Salet was blij verrast dat hier op grote schaal gehoor aan werd gegeven, met als resultaat dat zij vrijdagmorgen de grote tegel met daarop een gedicht van de in 1902 in Spijkenisse geboren dichter Jan Campert mocht onthullen.

Augusta Peaux
Eerder werd bij het witte kerkje in Simonshaven ook een poëzieplaquette met daarop een gedicht van de in dat dorp geboren dichteres Augusta Peaux geplaatst. Mirjam Salet zocht samen met Jan Bontje en Ferdinand Fransen de op de tegel en plaquette aangebrachte teksten uit.

100 woorden
Naast een bijdrage voor de poëzietegels werd aan de inwoners van Nissewaard ook gevraagd om bij Bibliotheek de Boekenberg woorden in te leveren die hen deed denken aan en zij vonden passen bij de oud-burgemeester. Met deze meer dan 100 aangedragen woorden, wordt begin volgend jaar een gedicht geschreven dat buiten op De Boekenberg leesbaar zal zijn.

Stadsdichter
Het gedicht zal worden geschreven door de stadsdichter of -dichteres die in 2019 zal worden benoemd. Ook zijn er plannen voor een poëzieroute door de stad.

Het gedicht van Augusta Peaux bevindt zich buiten op de muur van het witte kerkje. Foto: Anita Tempelman