De bouw is nu officieel gestart. Foto: Foto-OK.nl
De bouw is nu officieel gestart. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto: Foto-Ok.nl

Bouw tweede toren Terras aan de Maas nu echt gestart

Spijkenisse - Wethouder Igor Bal gaf vorige week dinsdag het officiële startsein voor de bouw van de tweede toren van het Terras aan de Maas.

Na een ferme klap op de rode knop werd de 'eerste' paal in de grond geboord, onder toeziend oog van de toekomstige bewoners.

Terras aan de Maas is een levendig nieuw wooncomplex, met maar liefst 23 verdiepingen. Het totale plan Terras aan de Maas toren II omvat circa 184 woningen. De oplevering van toren II staat gepland in het eerste kwartaal van 2021.

'Terras aan de Maas is een levendig complex met een prachtig uitzicht over de Maas en Spijkenisse. De bewoners kunnen hier zelfstandig wonen en indien gewenst de gespecialiseerde zorg van Humanitas inhuren, die is gevestigd in Toren I. Hierdoor kunnen de senioren in Spijkenisse in hun eigen appartement wonen met een eigen voordeur én eigen spullen. Een veilig en vertrouwd gevoel!', aldus Harold Clabbers, Sr. Projectcoördinator bij VORM.

De appartementen zijn uitgerust met een modern klimaatsysteem en voor de verwarming van de woningen wordt gebruik gemaakt van warmte uit de bodem, middels een collectieve installatie met warmtepompen en warmte- en koudeopslag.