Foto: FSS.
Foto: FSS. Foto: FSS

Vierde Nationaal Integratiediner

Spijkenisse - De Federatie Spijkenisse Samen heeft in samenwerking met de gemeente Nissewaard voor de vierde keer een Nationaal Integratiediner/brunch georganiseerd.

Het was afgelopen zaterdag een goede opkomst in wijkcentrum De Akkers. De leden van de FSS, het wijkrestaurant en veel vrijwilligers hadden allerlei gerechten gemaakt. Zo waren er allerlei soorten hapjes zoals zuurkool, oliebollen, Indische. Surinaamse, Antiliaanse, Filippijnse, Afrikaanse en Kaapverdiaanse lekkernijen. Er kon zelfs genoten worden van een bolletje ijs.

Workshop
Tijdens deze Nationale Integratiebrunch, werden ook fantastische workshops dansen en weerbaarheidstraining gegeven. Tussendoor was er ook nog een optreden van het Shantykoor De Hoek en verder verzorgde lokale muzikant Leo de achtergrondmuziek.

Genoten
De bezoekers hebben zeker genoten. Er was van alles op het buffet, dus voor elk wat wils. Tijdens het buffet werd ook gedanst. Gezelligheid ontbrak hier ook niet en het doel is om met elkaar onder het genot van een hapje over van alles en nog wat te praten.

De organisatie hoopt volgend jaar wederom een diner te kunnen organiseren. Waarschijnlijk vindt het dan plaats op een donderdag.