Handbal

Handbalsters winnen slotduel
Rozenburg – De dames van HVOS hebben in het laatste veldduel dat de ploeg speelde voor de start in de zaal, over twee weken, de eerste punten van het seizoen gepakt. De ploeg van Silvio Hazel won bij Indus '67 nipt met 18-19 (8-9). 'Ik moet zeggen dat de eerste overwinning van de ploeg erg goed smaakt. Het is lekker meegenomen als je die laatste wedstrijd wint en je hoopte op meer. Door de vele blessures is het werken richting de zaalcompetitie dit jaar wat lastig. Ik moet wel zeggen dat we de zege ook te danken hebben aan doelvrouw Ingrid de Jong, die ons echt er doorheen heeft gesleept', weet trainer Silvio Hazel.

Hockey

Hockeysters Spijkenisse onderuit
Spijkenisse – De dames van HV Spijkenisse zitten in de hoek waar de klappen vallen. Zondag verloor de ploeg op sportpark Groenewoud met 0-1 (0-0) van Pijnacker. 'We speelden naar behoren. We waren voor rust de baas op het veld. We hadden alleen geen geluk. In de rust heb ik wat aanwijzingen gegeven, maar dat is er niet uitgekomen en pakte verkeerd uit. Ik miste de wil om te winnen. We misten er vandaag vijf en dan merk je dat dit toch wel erg veel is. Ik hoop dat we over twee weken als de competitie weer verder gaat, voor het eerst redelijk compleet kunnen aantreden', gaf coach Harry van den Brink na afloop van de nederlaag aan.

Hockeyers onderuit bij Feyenoord
Rotterdam – De mannen van HV Spijkenisse zijn er zondag niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen bij koploper HC Feyenoord. De mannen van Bastiaan Viëtor verloren het duel met 5-3 (2-2). De treffers voor de ploeg uit Spijkenisse kwamen van Wouter Kelly, die twee keer het doel van de tegenstander wist te vinden. Hugo Geurts maakte de andere treffer. 'Het was echt mooi hockey. We kwamen snel voor, maar vrijwel direct scoorden zij tegen. Dat gebeurde twee keer.Toen merkte je dat het de andere kant op ging, maar we hadden hier zeker moeten winnen', is de visie van Viëtor na de nederlaag van zijn team.

volleybal

Spivo groeit in wedstrijden
De dames van Spivo wachten nog altijd op de eerste zege, maar de ploeg groeit wel ieder duel. Zaterdag werd door de ploeg van Lennart Mijnans verloren van Somas/Activa 2. Het werd in 3-2. De set standen waren 25-18, 25-22, 19-25 en 15-12. Spivo kwam in de beslissende set twee keer op voorsprong, maar moest toch aan het kortste eind trekken.

Winst voor Bernisse
De mannen van Bernisse hebben zaterdagavond in de Drenkwaard met 3-2 gewonnen van Volley Voorne. Beide clubs hadden slechts drie sets gewonnen in de eerste twee duels. De setstanden waren 21-25, 18-25,28-26, 25-23 en 15-13. Een prima resultaat voor de volleyballers, die komend weekend niet in actie komen.