Spelend leren over natuur en 'Klimaat in je straat' bij het Milieu Huis in de bieb. Foto: Foto-OK.nl
Spelend leren over natuur en 'Klimaat in je straat' bij het Milieu Huis in de bieb. Foto: Foto-OK.nl Foto: Foto-Ok.nl / Rene Bakker

'Klimaat in de straat' tentoonstelling in de bieb

Spijkenisse – Woensdagmiddag, tijdens de 'Dag van de Duurzaamheid', opende wethouder Igor Bal in het Milieu Huis in Bibliotheek de Boekenberg de tentoonstelling 'Klimaat in je straat'.

De tentoonstelling toont op een speelse en educatieve manier wat je allemaal zelf kan doen aan de gevolgen van klimaatverandering in je eigen huis, tuin en straat. Samen met Jet de Jonge van het Milieu Huis goot de wethouder water over een stukje gewoon en een met sedum begroeid dak, om zo te laten zien dat deze laatste regenwater veel langer kan vasthouden en tegelijkertijd een uitstekende isolatie is. Bezoekers kunnen bij de tentoonstelling nog veel meer goede en soms heel eenvoudig uitvoerbare duurzaamheidsideeën op doen. Informatieborden over onder andere planten, dieren, klimaatverandering, geveltuintjes en groene daken geven een goed beeld over hoe zelf mee te kunnen helpen aan het verbeteren van het 'Klimaat in je straat'. Ook kunnen spelletjes en quizzen worden gespeeld, zijn er andere doe-dingen en kan er worden geknutseld. De tentoonstelling werd samengesteld door duurzaamheidscentrum 'de Papaver' uit Delft en is t/m zaterdag 5 januari te bezichtigen in het Milieu Huis op de eerste etage van de bibliotheek; dinsdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.