Joey en Marije nemen op 21 oktober deel aan het EK Run Bike Run.
Joey en Marije nemen op 21 oktober deel aan het EK Run Bike Run. Foto: PR

Twee keer goud voor TVS'90 junioren op NK Run Bike Run

Spijkenisse - Zondag 7 oktober vond het door Toyo Tires gesponsorde Nederlands Kampioenschap plaats in Spijkenisse . Op en rond de wielerbaan van PRC Delta traden behalve de volwassenen ook de jeugd en junioren aan voor hun NK Run Bike Run.

Bij de Jongens Junioren was Joey van 't Verlaat, die als lid van de organiserende vereniging een thuiswedstrijd aflegde, één van de favorieten.. Met het brons op het WK Run Bike Run op zak was hij er op gebrand een goed resultaat neer te zetten. Met de snelste looptijd na 5km, stapte hij met een kleine voorsprong op de fiets voor een tijdrit van 20km. Met 10 seconden voorsprong op Victor Goené uit Veenendaal begon hij aan de slotafstand van 2,5 km lopen. Op deze laatste run breidde hij zijn voorsprong uit tot een comfortabele 40 seconden zodat hij onbedreigd als Nederlands Kampioen de finishboog passeerde.

Meisjes Junioren
Tegelijkertijd met de jongens starten ook de Meisjes Junioren. In een wat kleiner startveld was het Marije Hijman uit Boskoop, die uitkomt voor TVS'90, die samen met Anne Knijnenburg een gaatje sloeg op de eerste run van 5 km. Anne stapte als eerste op de fiets, maar Marije kwam door de snelste fietstijd neer te zetten, als eerste weer terug in het wisselvak, waarna ze met een sterke slotrun haar eerste NK titel binnen binnenhaalde.