Jordi Talen houdt op de streep twee centimeter over op Daan van Sintmaartensdijk en is nationaal studentenkampioen. Foto John Talen.
Jordi Talen houdt op de streep twee centimeter over op Daan van Sintmaartensdijk en is nationaal studentenkampioen. Foto John Talen. Foto: John Talen

Jordi Talen nationaal studentenkampioen

Zevenhuizen- Jordi Talen is tijdens het kampioenschap van Nederland voor studenten (NSK) voor elite/beloften kampioen van Nederland geworden. De renner van UWTC de Volharding versloeg in de rit rondom de Willem-Alexander Roeibaan in Zevenhuizen in de massasprint achtereenvolgens Daan van Sintmaartensdijk (Alecto) en Matthew Overste (Alecto).

Dan Rolandus

'Deze overwinning voelt best lekker', verklaarde Jordi Talen. 'Ik probeerde eerder in de race al vooruit te komen, wilde koers maken, maar er stond te weinig wind om de groep op een lint te trekken. Met nog 25 kilometer te gaan trokken we met Daniel Langereis in een klein groepje hard door, maar zag dat het peloton op tweehonderd meter bleef hangen. Ik gokte er uiteindelijk op dat het een massasprint zou worden. Op het laatst reageerde ik tegen de wind in op een demarrage, zag Matthew Overste in de laatste bocht meekomen, maar uiteindelijk kon ik Daan (van Sintmaartensdijk, DR) en Matthew nog net voorblijven', aldus analyseerde Jordi Talen zijn winnende race. De tweedejaars student Marketing & Management aan de Hogeschool in Rotterdam zal ook in 2019 blijven uitkomen voor de Utrechtse wielervereniging UWTC De Volharding. 'Ik ben wel benaderd door enkele continentale teams, maar ik blijf gewoon bij de club. Ik wil vrij kunnen fietsen, zonder enige druk er achter. Ik wil met plezier mijn wedstrijden rijden, zoals in de klassiekers en in de criteriums. Dan komen de resultaten vanzelf.'

Ingesloten
De Zuidlander Daan van Sintmaartensdijk uit de continentale wielerformatie Alecto Cycling Team vond het een koers zonder verrassingen, eerder saai. 'Het was een rondje rondom het water waarbij je elkaar altijd zag rijden. Alles bleef bij elkaar, ik heb halverwege koers nog wel geprobeerd om weg te komen, maar pas op vier ronden van de finish lagen er vier man vooruit. In de laatste bocht voor de finish sneed mijn ploeggenoot (Matthew Overste, DR) mij onderdoor de pas af, waardoor ik opnieuw in gang moest komen. Ik kwam uiteindelijk een paar centimeter tekort om nog voorbij Jordi te komen', aldus Daan van Sintmaartensdijk, die het wegseizoen zal afsluiten in de Tacx Pro Classic/Ronde van Zeeland (UCI 1.1) en de Sluitingsprijs in Putte met coureurs uit de World Tour.

NL-trui
Lennart Reijtenbagh heeft zijn nationale studententrui bij de amateur/sportklasse/junioren niet kunnen verdedigen. De Zuidlander finishte achter onder andere het winnende trio Niels van Ekeren (Ver. Cycling Club Monkey Town), Luuk Schuurmans (USWV de Domrenner) uit Utrecht en de Amsterdammer Joris Maarleveld (WTC de Amstel) als elfde. 'Ik had op meer gehoopt, ben ook een aantal keren in de aanval gegaan, maar ik kon niet wegkomen. Het parcours was ook niet selectief genoeg. Op vier ronden voor het einde heb ik net de slag gemist.' Lennart Reijtenbagh stapt volgend seizoen over naar de beloften. 'Ik weet nog niet waar ik zal rijden, maar ik zou wel graag in de Topcompetitie willen uitkomen', aldus solliciteert de tweedejaars junior van Willebrord Wil Vooruit naar een ploeg met een continentale status.
Uitslag Nederlands Studenten Kampioenschap voor elite/beloften in Zevenhuizen: 1. Jordi Talen (Spijkenisse), 2. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 3. Matthew Overste (Amsterdam), 4. Jasper Bugter (Elden), 5. Arnout Kempenaar (Enschede), 6. Sybren Welling (Groningen), 7. Ronald Ligtenberg (Leimuiden), 8. Adne van Engelen (Rotterdam), 9. Pieter Verhoeven (Groningen), 10. Noah de Groot (Ottoland). Amateur/Sportklasse/Junioren: 1. Niels van Ekeren (Rijswijk), 2. Luuk Schuurmans (Utrecht), 3. Joris Maarleveld (Amsterdam), 4. Dirk van Leuken (Best), 11. Lennart Reijtenbagh (Zuidland).