Handbal

Handbalsters onderuit
Spijkenisse – De dames van HVOS doen het nog niet goed in de veldcompetitie. Blessures en afwezigen zijn daar de grote oorzaak van. Zondag speelde de formatie van Silvio Hazel tegen Atomium '61, waar Hazel tot vorig jaar zelf actief was als speler, en verloor men met 15-25 (8-12). 'We waren voor het eerst in deze competitie redelijk compleet, buiten onze langdurige afwezigen. We missen nog een stukje automatisme. Dan hebben we al wel kansen en valt het allemaal nog net de verkeerde kant op. Dat is hartstikke zonde. We hebben nog een duel te gaan en dan begint voor ons de zaalcompetitie. Ik mis daarin Claudia van Zwieten, Vervolgens is Jolanda van der Sluis tot minimaal januari uitgeschakeld en Anouk Makor verwacht ik in het voorjaar pas', was de uitleg van Silvio Hazel. Voor de ploeg uit Spijkenisse scoorden Janine Laurens (6), Angela Busscher (3), Roos Adema (3), Willemijn Blom (2) en Cindy Makor. Zondag is het laatste duel bij Indus '67.

Hockey

Hockeysters Spijkenisse gaan onderuit bij Pelikaan
Roosendaal – De dames van HV Spijkenisse zijn zondag tegen hun tweede verliespartij aangelopen. De ploeg van Harry van de Brink verloor bij koploper Pelikaan met grote cijfers, het werd 4-0 (3-0. 'Ik heb de dames vorig jaar ook al gezien en toen merkte ik dat we een terugkerend probleem hebben. We beginnen veel te slecht aan de wedstrijd. Dan mis ik de wil om te winnen. De afspraken worden niet nagekomen en dan staat het bij rust 3-0, dat was overigens terecht. De tweede helft laten we wel zien dat we kunnen hockeyen. Dat is echter veel te laat. Dan zijn er wat frustraties en daar moeten we slimmer in worden', doelend op de rode kaart van Jillian Veelo. Zondag is Pijnacker de tegenstander.

Hockeyers verrassend onderuit tegen Gilze Rijen
Spijkenisse – De mannen van HV Spijkenisse zijn zondag onderuit gegaan in het duel met Gilze Rijen. De ploeg van Bastiaan Viëtor ging op het eigen sportpark Groenewoud onderuit tegen de Brabanders met 1-3 (0-1). De enige treffer van de ploeg uit Nissewaard kwam van de stick van Vincent Buik. 'Eigenlijk ging er niet heel erg veel mis, behalve dat de ballen er natuurlijk in moeten. We waren in dit duel eigenlijk stukken beter. Zij hadden twee keer een variant op de strafcorner die er in ging. Toen stond het 1-2. Wij gingen voor de winst. Zij gingen nog met een man minder spelen, toen wilden wij gewoon te graag. Dan heb je een tegen aanval en dan gaat het alsnog mis. We hebben echt een hele goede wedstrijd gespeeld van onze kant, maar je moet scoren om de wedstrijd te winnen', was de visie van Bastiaan Viëtor. Overigens heeft Spijkenisse direct een kans om de nederlaag weg te spoelen. Komende vrijdag speelt de ploeg voor de beker opnieuw tegen de Brabanders, maar dan bij Gilze Rijen. Voor de competitie is komende zondag HC Feyenoord de tegenstander.