Atletiek

Laatste SPARK marathon nieuws
Dit laatste nieuws gaat over de halve marathon die ook op 16 december a.s. gelopen kan worden. Het parcours van de halve is niet gewijzigd, het gaat opnieuw door het Mallebos en door het centrum van Spijkenisse. Een probleemloze oversteek van de Schenkelweg is dit jaar gegarandeerd. Dit betekent dat de problemen van 2017 (een file op de Spijkenissebrug!!) waardoor de lopers moesten wachten met oversteken tot het verleden behoren.

De inschrijving van alle afstanden verloopt voorspoedig, er zijn bijna 500 deelnemers. Het belooft weer een internationale aangelegenheid te worden, vooral onze zuiderburen zullen weer goed vertegenwoordigd zijn. Het goede doel dat dit jaar ondersteund wordt is de Stichting Ambulance Wens. Deze Stichting vervult de laatste wensen van terminale patiënten. Mocht je van plan zijn om mee te doen, wacht dan niet te lang. Je kunt voorinschrijven tot 12 december a.s.; zie voor meer info www.avspark.nl.

Voetbal

Zuidland verliest opnieuw
Klaaswaal – Zuidland heeft nog altijd geen zege te pakken in de tweede klasse. De ploeg van Peter de Haan verloor zaterdag met nipte cijfers bij SSS in Klaaswaal. Het werd hier 2-1 (0-1). Het was Marciano Berkhout die voor de voorsprong van Zuidland wist te zorgen, maar die voorsprong kon de ploeg in de Hoeksche Waard niet vast houden. 'We hadden het in de rust eigenlijk al moeten beslissen. We kregen zoveel kansen. We hebben het de tweede helft echt weggegeven. We maakten gewoon domme fouten. We hebben op basis van inzet verloren. We willen graag een beetje aanhaken. We hebben nu pas één punt uit drie duels dus dat willen we graag verhogen, anders raak je te ver van de andere ploegen', meent coach Peter de Haan. Zaterdag wacht Spirit als tegenstander van Zuidland.

Hekelingen met lege handen
Zwijndrecht – Hekelingen heeft zaterdag niet de winst kunnen behalen in het duel met nieuwkomer ZBC'97. Die ploeg degradeerde het afgelopen jaar. Het werd op sportpark Bakenstein 3-2 voor de gastheren. De treffers voor de ploeg van Guy Duijm kwamen op naam van Sam Weeda en Nick Koopal. Voor Hekelingen had Zakaria Cheikh nog de kans om vanaf de penalty stip te scoren, maar hij deed dat niet. 'Helaas geen punten voor ons. Het was gelijk opgaand voor rust. Na rust dan ben je beter. Dan missen we een strafschop en komen we op 3-1 en 3-2. De derde zat er echt wel aan te komen, maar die wilde er gewoon niet in, dat is hartstikke zonde', verklaarde trainer Guy Duijm na afloop van het duel. Zaterdag wacht het duel met BZC/Zuiderpark. De Rotterdammers staan na drie duels op de derde plaats in de competitie. Hekelingen staat op dit moment tiende.