Juf Achsa mocht de taart in ontvangst nemen. Foto: Foto-OK.nl
Juf Achsa mocht de taart in ontvangst nemen. Foto: Foto-OK.nl Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Taart voor de juffen en meesters

Spijkenisse – Vrijdagmorgen verraste onderwijs wethouder Wouter Struijk de leraren van obs De Veenvlinder in Waterland met een presentje.

In het kader van de 'Dag van de Leraar' stapte hij tijdens de rekenles bij juf Achsa Boontjes van groep vijf/zes de klas binnen met een doos vol gebakjes. 'Deze keer geen taart voor jullie maar voor jullie meesters en juffen om hen te bedanken', legde hij aan de kinderen en de juf uit.

Het is niet toevallig dat de Struijk bij De Veenvlinder op bezoek ging. De wethouder ging er zelf naar school en bewaart leuke herinneringen aan zijn schooltijd en zijn meester en juffen van toen. Na de uitreiking liep hij dan ook met directeur Wim Roos een rondje door zijn oude school om herinneringen op te halen. De Veenvlinder telt momenteel zo'n 150 leerlingen en 14 docenten. Ook het schoolbestuur en kinderopvang SKS verrasten de docenten vrijdag met een lekkernij.

Ieder jaar wordt in Nederland op 5 oktober de 'Dag van de Leraar' gevierd. Deze dag valt in de Nationale onderwijsweek en is bedoeld om de waardering voor leerkrachten te benadrukken. Ook in heel veel andere landen wordt International World Teachers' Day gevierd en wordt daarmee stilgestaan bij het belang van onderwijs. Vrijdag werd tevens de docent van het jaar bekend gemaakt.