Postzegelruilbeurs

Op zaterdag 13 oktober wordt in kerkgebouw 'De Kern' aan de Eikenlaan 2 te Spijkenisse een postzegelruilbeurs gehouden van 13.30 tot 16.30 uur. Verzamelaars zijn van harte welkom. De entreeprijs bedraagt € 1,50. De ruil­beurs staat uitsluitend open voor verzame­laars. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0181-617028.

Informatieavond Eenzaamheid

Op donderdag 18 oktober om 20.00 uur wordt er door Coalitie Erbij een informatieavond over eenzaamheid georganiseerd in Bibliotheek de Boekenberg. Want samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en actieve burgers kunnen we eenzaamheid verminderen en voorkomen. Wil je als vrijwilliger, professional of belangstellende meepraten over dit thema? Meld je dan aan via www.deboekenberg.nl. De toegang is gratis

Zuidland Zingt

Zuidland Zingt bestaat tien jaar. En dat wordt op zaterdagavond 3 november gevierd met een schitterende jubileumzangavond in de Welkomkerk. Naast veel samenzang wordt de avond extra opgeluisterd door Soli Deo Gloria uit Urk o.l.v. Jaap Kramer, organist Marco den Toom, pianist Lennart Morrée en violiste Chloë Elsenaar. Ds. Jan Schep verzorgt die avond een korte overdenking.

De aanvang is 19.30 uur. De zangavond duurt twee uur (tot 21.30 uur), zonder pauze. Entreekaarten kosten 7,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Bij de uitgang zal nog wel een extra collecte worden gehouden.

Inloopmiddag

Op 18 oktober bent u vanaf 15.00 uur welkom in de Aegidiuskerk in Abbenbroek voor een gezellige inloop. Het thema van deze middag is hobby's, nu en vroeger.

Rommelmarkt

Zaterdag 20 oktober is er weer een gezellige rommelmarkt in Wijkcentrum Groenewoud (gebouw De Sleutel) aan de Eikenlaan 88e.

U kunt een tafel van 180 /75 cm reserveren via 06-20871617 of mail naar tdmoonen@hotmail.com. Kosten € 7,50 per tafel .

Heeft u niets aan te bieden, kom dan lekker snuffelen naar hebbedingetjes of gewoon om een kopje koffie te drinken of de heerlijke verse soep nuttigen.

Bakkie bij de boer

Kom gezellig 'een bakkie doen' en neem een kijkje op agrarische bedrijven. In heel Nederland nodigen boeren en tuinders bezoekers uit voor 'Bakkie bij de boer' op zaterdag 13 oktober, van 14.00-16.00 uur. Het doel is om iedereen kennis te laten maken met de land- en tuinbouw van nu en te laten zien hoe in Nederland gewerkt wordt aan lekker, veilig en gezond voedsel.

Op Voorne-Putten ben je van harte welkom bij:
Bart en José Eikelenboom – Melkveehouderij – Katerwaalsedijk 13, 3216 LE Abbenbroek
Wout en Anneke Lugtenburg – Akkerbouw – Ringdijk 14 – 3211 LG Geervliet
Jan en Simone Varekamp | Vers Van Voorne – Glastuinbouw – Konneweg 4b – 3234 KG Tinte

Kom, kijk en vraag maar raak! Beleef het leven op de boerderij of tuinderij. Kalfjes aaien, koeien kijken, op een trekker zitten, in een combine klimmen, sla zien zaaien, groeien en ook oogsten. Een leuk en leerzaam uitje voor jong en oud!

Integratiediner/brunch

Op zaterdag 13 oktober organiseert Federatie Spijkenisse Samen in samenwerking met de gemeente het 4e Nationaal Integratiediner/brunch in wijkcentrum De Akkers, Lenteakker 5 te Spijkenisse. Aanvang 13.30 uur tot circa 16.30 uur. inloop 13.00 uur.

Iedereen is van harte welkom. Toegang is gratis inclusief buffet, consumptie voor uw eigen rekening.

Diverse hapjes of gerechten bestaande uit diverse culturen, zijn mogelijk gemaakt door particulieren, Wijkrestaurant De Akkers, Jeugd op Zuid Spijkenisse (JOZ), Vluchtelingenwerk Spijkenisse en uiteraard de FSS leden.

Ga met elkaar in gesprek of volg een workshop dansen of weerbaarheidstraining. Leo de Boer verzorgt de achtergrondmuziek en er is een optreden van een shantykoor.

Kijk voor meer informatie op www.spijkenissesamen.nl