Foto: PR
Foto: PR Foto: PR

Zwemvereniging De Kempvis zoekt extra trainers

Het aantal jonge wedstrijdzwemmers bij zwemvereniging De Kempvis in Spijkenisse groeit zo hard, dat de club extra trainers wil aantrekken.

Behalve een groep jonge, enthousiaste zwemmers heeft de vereniging nieuwe trainers nóg iets leuks te bieden: innovatieve trainingsmethoden, gebaseerd op inzichten uit recent wetenschappelijk (vooral Amerikaans) onderzoek. Ook aankomende trainers en wedstrijdzwemmers vanaf 18 jaar met de ambitie om trainer te worden, zijn welkom.

Trainersdiploma is een pre
De club zoekt bij voorkeur mensen met een erkend trainersdiploma, maar dat is niet strikt noodzakelijk. Ook (voormalige) wedstrijdzwemmers met de ambitie om ooit trainer te worden, zijn welkom. Of mensen die uit het ABC-zwemmen komen en zich willen verbreden. 'Wij leren ze de kneepjes van het vak dan gewoon in de praktijk', aldus technisch coördinator Erik Wegman. Wie interesse heeft, kan een mail met zijn of haar contactgegevens sturen naar info@kempvis.nl. Het gaat in eerste instantie om de trainingen op woensdag (19.30-20.30 uur), donderdag (19.00-20.00 uur) of vrijdag (18.00-19.00). Als de groei doorzet, kunnen daar ook andere trainingstijden bij komen. De Kempvis draait volledig op vrijwilligers en dus zullen ook de extra trainers niet voor hun werk betaald worden.