Uiteraard hebben deze gouden rookworsten ook een certificaat gekregen. Foto: Foto-OK.nl
Uiteraard hebben deze gouden rookworsten ook een certificaat gekregen. Foto: Foto-OK.nl Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Rookworst Keurslager Van den Akker behaalt weer goud

Spijkenisse - Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat.

Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 5 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Van den Akker zeggen dat ze het predicaat Goud hebben gekregen.

Elk jaar weer steekt Keurslager Van den Akker veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury.

Elk jaar gaat Keurslager Van den Bakker voor de perfecte smaak en verbetert zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. Inmiddels wordt de 17-jarige Mick, die begonnen is op de slagersvakschool, door zijn ouders ingewijd in de geheimen van het vak. 'Misschien is hij onze opvolger. Hij hoopt in ieder geval over een paar jaar ook goud te behalen.' Om te vieren dat het rookworstseizoen is begonnen, krijgen klanten van 8 t/m 13 oktober de tweede rookworst gratis. Het seizoen is daarmee, als het aan Van den Akker ligt, officieel geopend.

De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur.