De vletten zijn per trailer vervoerd.
De vletten zijn per trailer vervoerd. Foto: PR

Boten Scouting Bernisse per trailer naar LSZW

De zeeverkenners van Scouting Bernisse namen zaterdag en zondag deel aan de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden.

Het is zeven jaar geleden dat het gelukt is op landelijk niveau deel te nemen. De deelnemers voeren daar met hun eigen boot. De boten van Scouting Bernisse gingen ook dit keer niet over het water mee maar zijn met een verrijker van de firma Klok op een trailer geladen om over de weg naar het Veluwemeer te gaan. De verkenners die hebben samengewerkt met Scouting Goedereede hebben een geweldig weekend gehad.

LSZW
De LSZW is een evenement voor waterscouts die sinds 1990 georganiseerd worden. De wedstrijden worden gevaren vanuit het Scoutcentrum Harderhaven in Zeewolde. De beste zeilers van de admiraliteiten komen in deze wedstrijd samen om hun krachten te meten. Daarnaast is het ook weer een gelegenheid om elkaar op landelijke niveau te ontmoeten.

Goede resultaten
Tijdens het zomerkamp NaWaKa heeft de "bak" van de lelievlet met als zeilnummer 307 dankzij een tweede plaats een startbewijs gekregen. Tijdens de RZW werd een tweede startbewijs in de wacht gesleept. Afgelopen weekend wist de 307 een 5e plaats te bemachtigen en eindigde de 597 op een prima 24e plaats.