Geervlietse Muziekmiddag

Op zondag 14 oktober vindt in de Onze Lieve Vrouwekerk te Geervliet de 211e Geervlietse Muziekmiddag plaats. Tijdens deze middag zal het blazersensemble I Fiati concerteren onder leiding van Sjef de Kort. Op het programma staan werken van Johannes Brahms (Haydn-variaties), Jurriaan Andriessen, Darius Milhaud, Edward Elgar en Antonin Dvorák.

Toegang, programmaboekje en consumpties zijn gratis. Uw gift (min. 5 euro) voor het onderhoud van de kerk is van harte welkom. De muziekmiddag begint om 14.00 uur. Vanaf 13.00 uur is de kerk open.

Inloophuis Entrada

Vanaf deze week is Inloophuis Entrada, na een paar maanden in de voetbal kantine geweest te zijn i.v.m. de verbouwing van het dorpshuis, weer terug naar het Dorpshuis van Abbenbroek op Kerkplein 7.

U bent er iedere maandag welkom van 10.30 tot 16.00 uur Telefoon coördinator Marie-Anne Esser 0631780131, email: coordinator.entrada@gmail.com

Open dag Streekarchief

In het kader van de Maand van de Geschiedenis opent het Streekarchief Voorne-Putten op zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 16.00 haar deuren voor het publiek.

Gedurende deze dag worden er rondleidingen verzorgd door het depot waar vier kilometer papieren erfgoed van de regio wordt bewaard. Tijdens deze tijdreis krijgen bezoekers unieke topstukken te zien uit de enorme collectie historische archieven, plattegronden, foto's, films, kranten en prenten.

Tevens wordt in lezingen aandacht besteed aan de rekeningen van de Heilige Geest Armen: een belangrijke historische bron die doorzoekbaar gemaakt is via de website. Hierin is informatie te vinden over vele duizenden personen, huizen en gebeurtenissen uit de periode 1501-1812.

De voorzitter van het Streekarchief, burgemeester Gregor Rensen, presenteert om 14:00 een Heilige Geest Rekening van 1632 die onlangs door het Nationaal Archief is overgedragen aan het Streekarchief.

Verder wordt er een documentaire uit 1968 over de afbraak van Nieuwesluis vertoond, er zijn kleine exposities ingericht over de Tolpoort van Geervliet, de Hoekse en Kabeljauwse twisten in 1418 en over de Tachtigjarige Oorlog. Ook vindt er verkoop plaats van nieuwe en antiquarische boeken en oude prentbriefkaarten.

Iedereen is welkom op het Streekarchief op 6 oktober van 10:00 tot 16:00, De Rik 22, Brielle