Open dag Streekarchief

In het kader van de Maand van de Geschiedenis opent het Streekarchief Voorne-Putten op zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 16.00 haar deuren voor het publiek.

Gedurende deze dag worden er rondleidingen verzorgd door het depot waar vier kilometer papieren erfgoed van de regio wordt bewaard. Tijdens deze tijdreis krijgen bezoekers unieke topstukken te zien uit de enorme collectie historische archieven, plattegronden, foto's, films, kranten en prenten.

Tevens wordt in lezingen aandacht besteed aan de rekeningen van de Heilige Geest Armen: een belangrijke historische bron die doorzoekbaar gemaakt is via de website. Hierin is informatie te vinden over vele duizenden personen, huizen en gebeurtenissen uit de periode 1501-1812.

De voorzitter van het Streekarchief, burgemeester Gregor Rensen, presenteert om 14:00 een Heilige Geest Rekening van 1632 die onlangs door het Nationaal Archief is overgedragen aan het Streekarchief.

Verder wordt er een documentaire uit 1968 over de afbraak van Nieuwesluis vertoond, er zijn kleine exposities ingericht over de Tolpoort van Geervliet, de Hoekse en Kabeljauwse twisten in 1418 en over de Tachtigjarige Oorlog. Ook vindt er verkoop plaats van nieuwe en antiquarische boeken en oude prentbriefkaarten.

Iedereen is welkom op het Streekarchief op 6 oktober van 10:00 tot 16:00, De Rik 22, Brielle

Estafettemarathon SPARK

Vanwege de baanrenovatie bij SPARK werd de jaarlijkse estafettemarathon dit jaar samen met TVS'90 op het terrein van PRC Delta georganiseerd.

Op zondag 30 september gingen 23 teams de strijd met elkaar aan. En het was een spannende strijd, het verschil tussen de nummers 1 en 2 bedroeg slechts 29 sec. Team 2 van TVS'90 ging er met de winst van door in 2:34:29 en het TVS'90 estafetteteam eindigde op een mooie 2e plaats. Voor de teams van TVS'90 en de Brugrunners was het vandaag een thuiswedstrijd; er werd immers op hun eigen trainingsterrein gelopen.

Het weer werkte mee; het was een fijne sportdag met veel regio atleten, waaronder ook twee teams van Pallas'93 uit Hellevoetsluis. Na afloop was er in de kantine van PRC de gebruikelijke verloting.