Voetbal

Driepunter voor SC Botlek
Piershil – SC Botlek heeft de eerste drie punten te pakken van de competitie. Na de nederlaag tegen GHVV'13 van vorige week, werd er zaterdag bij het zwakke Piershil gewonnen met 1-5 (1-2). Piershil zag haar hele team vertrekken en heeft hier weinig voor teruggekregen. Toch kwam de ploeg uit de Hoekse Waard op voorsprong. Lang duurde dat niet. Na een kwartier was het Mike Kortsmit die de ploegen weer in evenwicht bracht. Na een klein half uur was het Patrick Klaris met de voorsprong van de Spijkenisser derdeklasser. Na de thee scoorde Mike Kortsmit eerst gewoon en later vanaf elf meter, waarbij Piershil ook met tien man kwam te staan. Kort voor tijd bepaalde Jorn Berkelaar de eindstand op 1-5. 'We startten niet goed, maar al snel maak je gelijk. Je weet dat je ze niet zomaar oprolt, maar ze zijn niet goed. Na rust lopen we verder uit, maar wij waren niet goed en zij nog een stuk zwakker', zei Arjan Vuik na de zege.De ploeg uit Spijkenisse staat in de derde klasse D op de zesde plaats. Zaterdag is de ploeg te gast bij Vierpolders, dat bij Rozenburg verloor met 3-1, maar het eerste duel bij Piershil met 9-0 won.

Hekelingen verlies van GSC/ODS
Hekelingen – Hekelingen heeft de eerste thuiswedstrijd van de competitie niet in winst kunnen omzetten. De ploeg van Guy Duijm verloor van het Dordse GSC/ODS met 0-3 (0-2). Vooral voor rust was het niet best van de ploeg uit Hekelingen. 'We misten voor rust de drive. Zij waren iets beter en scoorden ook heel erg makkelijk van afstand de eerste treffer. De tweede helft waren we heer en meester. We kregen kans op kans. We misten vier spelers, maar we waren te ongelukkig met de kansen. In de afronding deden we het niet goed. We hebben het weggegeven voor rust. We hebben een jonge ploeg en als je maar zestig in plaats van honderd procent geeft dan scheelt dat teveel. Dan geef je het duel eigenlijk uit handen', zei een teleurgestelde Guy Duijm na afloop. Hekelingen staat na twee duels op de negende plaats in de vierde klasse G. Zaterdag is ZBC'97 de tegenstander van Hekelingen.Die club is de trotse koploper.