Dagtocht Seniorenbelang Nissewaard

Zaterdag 13 oktober organiseert SBN een dagtocht naar 's Heerenhoek in Zeeland.

Vertrek vanaf Metrostation Centrum om 9.30 uur. 's Middags is er een klederdrachtshow te zien en er worden Zeeuwse babbelaars gemaakt. Inbegrepen zijn koffie/thee met gebak en de lunch inclusief kroket. U kunt zich opgeven voor deze dagtocht op 0181-484605.

De kosten bedragen € 47,50 voor leden, € 52,50 euro voor niet-leden. Het bedrag dient zo spoedig mogelijk overgemaakt te worden op NL15INGB0007062223 t.n.v. Activiteitenvereniging Ouderen Spijkenisse

Noodoproep Voedselbank

Goed nieuws. De supermarktactie voor de Voedselbank Spijkenisse e.o., die op vrijdag 2 en zaterdag 3 november staat gepland, gaat in ieder geval door. Het slechte nieuws is echter dat deze actie noodgedwongen in een zeer afgeslankte vorm zal plaatsvinden. Zoals het er nu naar uitziet kan slechts de helft van de betreffende supermarkten worden bemensd. De Activiteitencommissie komt namelijk nog heel veel vrijwilligers tekort.

Daarom een dringende oproep: wilt u op één van deze dagen 2,5 uur in een supermarkt helpen? Door bij de ingang flyers uit te delen en bij de uitgang de gedoneerde boodschappen in ontvangst te nemen?

Aanmeldingen zijn welkom op supermarktactie@vvds.nl. Bellen kan ook: 06 27146876.

Broemrit

Al jaren is de zogenaamde Broem-rit een begrip in Spijkenisse. Tegenwoordig heet deze cursus de opfriscursus rijvaardigheid senioren. Ook dit jaar kunnen 55-plussers op maandag 8 oktober hun rijvaardigheid weer testen. De organisatie is in handen van Stichting Welzijn Ouderen, gemeente Nissewaard en Veilig Verkeer Nederland.

Door mee te doen krijgen ouderen de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer hun rijgedrag en verkeerskennis te testen. Ervaren instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een half uurtje in de eigen auto van de deelnemer de weg op. Daarna kan de rit met de instructeur nog eens worden doorgenomen. Hij/zij kan wellicht nog handige tips geven.

Naast de rit nemen deelnemers ook deel aan een opfrissing van de verkeersregels en een test van het gezichts-, gehoor- en reactievermogen. Deelname is mogelijk voor automobilisten die 55 jaar of ouder zijn. De eigen bijdrage is € 15,00. Aanmelden is mogelijk via 0181-669255 of activiteiten@swospijkenisse.nl .