De nieuwe speeltuin ligt midden in  nieuwbouwwijk Kreken van Nibbeland. Foto: Teun Kweekel
De nieuwe speeltuin ligt midden in nieuwbouwwijk Kreken van Nibbeland. Foto: Teun Kweekel Foto: Teun Kweekel

Opening nieuwe mega sport- en speeltuin Zuidland

Zuidland – Donderdagmiddag openden de wethouders Jan Willem Mijnans en Igor Bal de gloednieuwe speelvoorziening recht tegenover brede school de Vlasbloem aan de Zoetemanring.

De speelvoorziening die zowel sport- en spel- als natuurelementen bevat, werd in de zomervakantie aangelegd.

Kinderen ontwierpen mee
18 leerlingen uit de groepen vijf tot en met acht van de Brede school, mochten doormiddel van een workshop vooraf meedenken over de door een landschapsarchitect ontworpen speeltuin. Deze maakte een houten maquette waaraan de kinderen vervolgens onderdelen mochten toevoegen. Daarbij kwamen verrassende ideeën naar boven waarvan sommigen in het ontwerp werden ingepast.

Speel- en sportveld
Het prachtige resultaat daarvan werd donderdag door de leerlingen van de Vlasbloem in gebruik genomen. In de speeltuin zijn onder andere een kruiptunnel, mega schommel, glijbaan, klimboomstammen, apenladder en tokkelbaan te vinden. Ook is er een voetbal- en basketbalveld met daaromheen een atletiekbaan aangelegd. De nieuwe speelvoorziening in Zuidland, die geheel door de gemeente Nissewaard werd gefinancierd is niet alleen bedoeld voor de leerlingen van de Vlasbloem die er tijdens het speelkwartier gebruik van gaan maken, maar altijd vrij toegankelijk voor alle kinderen. Het multi-sportveld gedeelte wordt bij goed weer mogelijk ook gebruikt voor gymlessen van de Vlasbloem. Om het gehele speelterrein staat voor de veiligheid een hek.